Vi ska flytta till hus på landet!

Ja det är sant! Inte nog med att vi slippet stöket här, slipper att ha ingången en trappa upp och får lite större.. Vi får en stor gräsmatta, långt mellan grannarna, jättenära till min familj dit jag åker ofta och Noel får börja på dagis i det område där vi i nuläget vill bo tills vi trillar av pinn!

Det är så att några bekanta till oss (eller framförallt till mina föräldrar) köpte ett hus för att hyra ut det (förutom själva villan på ca 105 kvm finns också en liten lgh på typ 30 kvm som hyrs ut till en annan). Vi fick komma och titta på huset precis när hon som bodde där höll på att flytta ut, för att vi skulle hinna säga upp vår lägenhet före den 31:a och slippa en månad till på uppsägningstiden. Och i allmänhet tyckte vi det såg bra ut, och eftersom det dessutom ligger på rätt ställe var vi båda överrens utan tvekan om att vi ville ha det! Redan samma kväll lämnade vi in uppsägning av vår lägenhet som vi nu blir av med senast 31/10.

Just nu är vi dock rätt upptagna.. Det är så att köket var från 60-talet då huset byggdes, och vi kände att det drog ner rätt mycket och gjorde att det inte kändes helkul.. Så nu blir det så att ägarna betalar material för ett nytt kök och vi (framförallt Johan...) gör jobbet. Det känns jätteskönt att veta att vi kommer ha ett fräscht och fint kök (jag tror det kommer bli jättebra när det är klart) men det är ordentligt med jobb!


För övrigt är det bara bra med oss. Noel skulle ha börjat på dagis här den 11/8 men så snart vi visste att vi skulle flytta ringde jag direkt och kollade om vi kunde ordna så han började på mitt gamla jobb på landet istället. Och igår fick jag besked om att det gick! Så den 20/8 är det dags att återvända till jobbet för inskolning ;-) Kan för övrigt nämna att den 30/8 har de 20-årsjubileum på förskolan. Då tror jag att jag är den enda som både gått där själv, jobbat där OCH blivit förälder där! :-)

Sommaren lider mot sitt slut, men vi har haft det bra. Mer om det hoppas jag få med en annan gång, nu tänkte jag sätta in en del bilder på huset då det har varit efterfrågan på det från en del :-) Ha det bra alla!



Huset och framsidan av trädgården! Den vita delen till vänster (bakom bilen) är det som hyrs av en annan.


Uteplatsen och liten del av baksidan (fortsätter ner bakom buskarna).

Kök

Den där biten som ser helt fel ut som står ut och har typ ett hål i mitten och tapeter på baksidan.. Ska ersättas av två vanliga bänkskåp så det blir lite barköksliknande lösning. Och tvättmaskinen ska naturligtvis inte stå där ;-)


Har lyft bort översta luckorna men såhär såg det ut från andra sidan...

Kyl, frys och spis var iaf nya och fina :-)

Den fulaste bänkskiva jag någonsin sett. Fy!


Vardagsrummet, bilden är tagen från ett ställe där en vägg ska resas för att återställa ett ursprungligt rum.


Det här rummet alltså, som även ska få nytt golv.. *hrm* Eller nån som är sugen på en mysig heltäckningsmatta?


Badrummet som har både dusch och badkar (syns lite i spegeln). Suveränt!


Detta blir troligen vårt rum. Till höger finns en sån där gammal inbyggd garderobsvägg. (Lite annan utsikt än vad vi är vana vid...)


Och här blir troligen Noels rum. Väggarna är ok men vi kommer ändå måla om i ljusblått och med en lite mörkare blå fondvägg, för att känna att man gör nåt lite personligt. Här där vi bor nu har ju Noel fått leva med sitt gul/aprikosfärgade rum eftersom vi planerat att flytta så småningom och det kändes onödigt att göra nåt åt det...


Första kvällens jobb, de fula skåpen är borta.


Såhär såg det ut inatt. Nu är det nog på sätt och vis ännu värre, men taket är iaf målat :-)


Efter de senaste dagarnas väder kan det behövas en sån här bild också:

Men behöver kanske inte säga att den inte är tagen den här veckan?
Noel, Liam och min syster Helén. Liam badar i en sjö för första gången, och man kan ju se att det är rätt intressant.