Brutna löften...

...är ju aldrig kul. Och jag lovade Malin i onsdags att jag skulle försöka uppdatera bloggen senast i lördags.. Och nu är det måndag natt så det kanske är dags då..?

Till att börja med så är allt bara bra med oss. Noel har haft svinkoppor och ätit penicillin i 10 dagar (slutade i lördags) så vi hoppas det håller sig borta nu... Det började på midsommarafton ungefär och sen var vi på vårdcentralen två gånger och hade först en kul vecka då vi skulle smörja utslagen med en antibakteriell kräm som Noel hatade... Sen fick (fick och fick, betalade ca 500 kr för 200 ml) vi penicillin den 2/7. Det var till en början inte heller särskilt kul, men efter några dagar hade han vant sig eller nåt och när vi kom med penicillinskeden och vattenmuggen så lutade han sig bakåt och gapade direkt. Duktigt! Ungefär samtidigt försvann utslagen också och lämnade bara ljusrosa fläckar på huden efter sig, som fortfarande är kvar på en del ställen.


Igår var vi hos mina föräldrar för att säga hejdå, de åkte på semester idag och kommer hem om en vecka. När jag var där passade jag på att sy om ett par byxor jag köpt..! Världens minsta lilla ingrepp egentligen men jag drar mig så för det för så fort jag tittar på en symaskin fastnar den där undertråden och klumpar ihop sig och bara är blääää... Så jag är lite stolt över mig själv nu när jag fått det gjort. Och jo, undertråden trasslade en del men rätt vad det var så släppte det. Det jag skulle göra var att fixa till slitsar i bensluten på ett par caprijeans (heter det så nuförtiden?), jag gillade inte riktigt hur de såg ut innan men de satt bra och det var ju som dagt inte världens största ingrepp.
Klockan hann bli 22 innan vi satte oss i bilen hemåt, Noel somnade efter ett tag men vaknade till hemma. La honom i sängen och hörde inget på ca 30 min så vi antog att han sov. Sen började han plötsligt göra konstiga ljud och prata med sig själv (då var kl över 23 och vi satt och såg på TV) så uppenbarligen var han vaken... Lät honom vara kvar i sängen men efter närmare en timme så var han alldeles för pigg för att kunna somna och tyckte ju inte alls det var roligt ensam i sängen. Han fick komma upp och leka lite helt enkelt, kl 12 på natten. Han verkade rätt förundrad till en början över att det var så mörkt ute... Sen efter en timme gjorde vi hans vanliga nattningsprocedur och efter det somnade han...
Han har varit lite si och så med sömnen senaste tiden, vet inte om det är tänder (det är ju kindtänder på gång nu, även om bara en är halvvägs framme) eller nån fas som spökar men det är ju bara att vänta ut.

I lördags kväll hade vi familjen Erngren här på middag och det var trevligt! Vi har försökt fått till nåt i flera månader men inte lyckats få dagarna att klaffa, eller så har nån blivit sjuk... De har barnen Alvin som är någon månad äldre än Noel och Gabriel som är 2 månader. Noel blev som vanligt lite tillbakadragen när det händer nåt nytt, Alvin kom in och lekte med hans leksaker och Gabriel som skrek lite ibland, men efter ett tag tinade han upp lite :-) Sen ville såklart han och Alvin leka med samma saker när den ena hittade något roligt, men sånt hör ju till...

Fredag hände nog inte så mycket men i torsdags var vi först till Skepptuna en stund för att sola och sånt där. Helén och Liam kom över ett tag där och tog med sig Jenny med barnen Rebecka och Emilia som var hos dem på besök. Sen kom morfar hem till rena rama dagiset och sen hann även mormor hem några minuter innan vi skulle vidare. Vi skulle kolla in familjen Westlings nya hus i Märsta kl 18 (de bodde ju tidigare grannar med mina föräldrar men nu bor min syster i deras gamla hus).  På vägen dit somnade Noel som bara sovit ca 15 min tidigare på dagen, som vanligt när man åker till Skepptuna för han somnar i bilen men vaknar när man stannar och vägrar somna om... När vi kom fram sov han som en sten så jag fick rycak liv i honom. Hos Westlings var det ganska fullt hus, Ingela och Kjell som bor där såklart och så Suzette som pluggar i Norrköping men bor där under sommaren. Dessutom har de en son som bor i Thailand men är här i Sverige med sin familj (fru och två barn) över sommaren, och även de bor i villan på 4 rok :-) Hur som helst var det trevligt och roligt att se hur det ser ut där! Noel verkade ha ganska kul och var fascinerad över såpbubblor...

I onsdags fyllde jag år (24). På eftermiddagen kom Helén och Liam hit, Helén hade fått äran att baka eftersom jag inte är mycket för det själv... Lite senare kom Johans syster Frida, min morbror Håkan med sambo Taina, min mormor och morfar, min mamma och pappa och så min kompis Malin. Så det var ganska fullsatt ett tag men till skillnad från tidigare födelsedagar och liknande verkade inte Noel tycka det var särskilt jobbigt. Skönt! Han gick tom. ett pussmaraton och både min morfar och min morbror (lite läskiga är de ju båda två) fick en puss på munnen...

Ja annars har vi nog itne gjort så mycket på sistone, sprungit ute i regnet vissa dagar och solat andra dagar... Förra lördagen var Ida och Suzette här hos mig och vi hade lite nostalgikväll, kul! Johan och Noel var hos Noels farmor och sov där, och så sov Ida här. Vi träffas ju inte alls särskilt ofta nuförtiden och det var nog ännu längre sen Ida och Suzette sågs sist? Det blev lite pizza och chips och dels kollade vi gamla grejer som vi filmat typ 1997 och så kollade vi på filmer som vi gillade för länge sen, Romy & Michele och A Night at the Roxbury :-)


När jag ändå håller på lägger jag in lite kort också, börjar från idag och går bakåt så får vi se hur långt jag kommer :-)

14/7

Mosa-mammas-näsa-leken, jättekul tyckte Noel som kom på den alldeles själv.

Fotboll?


Noel är nybadad, sitter och gosar med ett Y och verkar fundera på om han törs krypa igenom "tunneln" som jag byggt...

Jodå, perfekt höjd var det också!

13/7

Leka med vatten, och vattenkannor är ju bland det bästa som finns...

Lukta på blommor...

Noel är nyfiken på vindsnurran hos min mormor och morfar, och katten följer med dit Noel går.

Noel ute i åkern

Lukta lite...


Noel och pappa på kvällspromenad.

12/7

Alvin tyckte Noels bultbräda var väldigt rolig...

Noel ägnade sig mer åt såna här aktiviteter...

Det var väldigt svårt att få med både killarna på samma kort, men här ser det iaf ut som att de leker med varandra.. Även om de säkert mest bara väntar på bästa tillfälle att sno åt sig alla burkarna själv ;-) Alvins pappa Christoffer i bakgrunden.

Och Gabriel fick visst bara vara med på ett kort där han är arg..! Så kan det gå när man är liten och sover bort halva tiden... :-)

10/7

Lek i sandlådan hos mormor och morfar.

Kungen av nappar tänker inte sova mer.

Liam får leka i poolen utan vatten...

Emilia och Noel i rutschkanan.


Clare, Noel och Johan i hammocken hos familjen Westling.

Ger fart...

9/7

Johan fick två barn i knät.


Helén, Liam och min morfar i bakgrunden.