Nån gång måste man ju försöka

Har liksom inte blivit nåt av här på länge för dels hittar man inte tiden, och dessutom får jag ont i ryggen av att sitta vid datorn för länge så jag brukar sätta mig här då och då men då hinns ju inte ett helt blogginlägg med :-)
Men nån gång måste man ju försöka, så det får väl bli nu... Fast ibland kommer solen fram och lyser på skärmen så jag knappt ser nåt för att den är så dammig, men jag vill inte dra ner persiennen heller för det är ju inte så roligt.

Från och med igår är jag sjukskriven 50% och det känns skönt. Nu gäller det bara att hoppas att FK godkänner det... Men man får se, nu kanske man iaf får nånting gjort ibland..! De dagar jag jobbat kan jag ju inte ens plocka undan leksaker från golvet eller böja mig fram och fixa i ordning Noels säng, för då gör det så ont typ i svansskotan/skinkan och strålar ner i benen...
Men idag blev det VAB, Noel var en hel katastrof och elände efter dagis igår och hade lite feber. Idag verkar han inte ha någon feber men han är snorig och rosslig, förhoppningsvis alldeles lagom för att han ska va pigg o kry igen till födelsedagen :-)


Annars lever vi fortfarande i en Dora-värld. Dora utforskaren (och ibland Mumin, men egentligen är bara inledningen och slutet kul där) tjatas det om för jämnan och oftast betar vi av några avsnitt på en dag... Har en vision om att det ska bli bättre längre fram när man istället kan va ute och leka på ett annat sätt än vad man kan nu så vi får hoppas på det. Man kan ju iaf lära sig en del från Dora och det måste va där Noel fått ett intresse för att räkna, för det har inte vi hållt på med så mycket innan vi märkte att han tyckte det var kul. Ända till 12 kan han räkna, fast det går oftast i ordningen 1-2-5-8-9-10-11-12 :-) Fast nånstans är ändå tänket rätt, för när han räknar 4 saker får han det ofta till 8, alltså 1-2-5-8 ;-)
Man lär sig engelska på Dora också, så om Noel tycker man ska öppna nåt säger han "open"...

Nåt han blivit duktig på på sistone är färger. I december kunde han blå och rosa tror jag, de är väl favoritfärgerna. Minns att vi pratade om det i Florida när han hade två blåa nappar, en rosa och en vit. Men nu kan han de allra flesta färgerna, idag tog han en liten snurra vi fått från McDonalds och började peka ut blå, gul, orange, lila, rosa och grön. Sen små detaljer som att "röd" låter som "död" får man ju leva med ;-)

Eller ja på tal om det har han precis börjat med nåt nytt. Han har börjat låta som en amerikan med "R":en, så det är jättekul när han pratar om Dora eller dörren eller nåt. Svårt att förklara hur det låter, men ni som kan tänka er hur det låter när en amerikan pratar svenska förstår nog vad jag menar :-)

Som ni kanske förstår skriver jag det mesta av det här för min egen skull, för annars har jag ingen koll på nåt sen eller vet när nåt hände ;-) Så nu tänker jag tjata lite mer om prat. 3-ordsmeningar har han sagt ganska länge, åtminstone sen november-december tror jag.. Men sen är det lite svårt att mäta utöver det, får ofta är det bara massa ord som ramlar ut i diverse ordning och sen om man har tur förstår man i slutet av "meningen" vad det var han sa :-)
Men för ganska precis en månad sen när jag funderade just på det här var vi på middag hos min mormor och morfar. Liam satt på änden av bordet och åt (och hälften hamnade väl på golvet) och Noel var klar lite före alla andra och lyckades tjata sig ner på golvet. Sen gick han förbi Liams plats, stannade där och tittade på golvet och såg förvånad ut och pekade sen och sa "Titta här vad Liam gjorde!". Det låter så kul ibland att få såna där riktiga meningar :-)


För att komma till nåt annat då så var vi ju på ultraljud i slutet av december! Allt såg bra ut och BF blev bara flyttat en dag så nu är det 30/5 som gäller :-) Sen får vi väl se hur punktligt det blir denna gång, själv räknar jag inte med nåt före juni iaf :-) Vi fick veta nästan direkt att det är en kille till i magen så det är inga tveksamheter vad det gäller det :-) Ångrar heller inte det minsta att vi tagit reda på det båda gångerna, det hade ju känts jättekonstigt och tråkigt och nyfiket nu om man inte visste! Så nu får man plocka fram de gamla små bebiskläderna igen så får lillebror ärva :-) Men en del nytt har det blivit ändå såklart, annars blir det tråkigt :-)


Nu har jag tagit en paus sen jag skrev, tittat på One tree hill, väckt Noel (som inte alls var sugen på att vakna så vi slumrade ihop nån kvart...), ätit mellanmål osv. Ska försöka sätta in lite bilder nu tänkte jag...


Har märkt att jag tycker det är jättekul att shoppa vårgrejer till Noel och planera för solens ankomst och snöns bortgång :-D Så vårskorna är redan inhandlade! Som vanligt är det alltid lite ångest när det kommer till storlekar, men nu blev det 25 på båda paren. Lite stort men han kan gå i det iaf och det msåte ju va bättre än att det blir för smått :-) De svarta Kavat-skorna har vi haft likadan i 21 (förra våren) och 23 (i höstas) men vi tycker de är så smidiga och bra så det blev ett par till! Håller dessutom emot väta :-) De andra är väl lite mer dagis/leka-skor och de komemr från Din Sko.
Vårkläderna är redan inhandlade, köpte överdragsbyxor och skaljacka på PoP-outlet i höstas när det var fyndpriser och nu har han fått en ny vindtät PoP-fleece också :-) Det enda som saknas är en lagom mössa, så det arbetar jag på nu.

Kan för övrigt berätta att jag räknar med att våren ska börja anlända så smått om 2 veckor! Om en månad är jag definitivt inställd på att man kan få iaf omkring 10 grader varmt ibland och inom 1½ månad borde blåsipporna vara här! =)
Skulle det mot förmodan bli som 2006 när snön låg kvar till slutet av mars så kan vi alltid hålla kvar hoppet vid att det sen blev den varmaste sommaren på länge :-)


14/2

Födelsedagskalas hos Algot som fyllde 2 år! Noel fikade med måtta (men drack 2 glas saft) och jag åt massor av världens godaste chokladkaka... Men igår när jag var hos BM tyckte hon mitt blodsocker var lite lågt (3,6) så jag kan gott fika vidare då ;-)


Noel och Alvin hade visst krupit upp i storsängen i Algots rum för en mysstund.


Alla kalasbarnen i lekartagen, födelsedagsbarnet längst till vänster.

10/2
Jag tycker det är lite svårt att gå ut med Noel, dels för att jag inte har några kläder som passar och dessutom kan jag ju inte göra nånting. Det funkar ju liksom inte att bara stå rakt upp och ner och titta på honom och att dra en pulka törs jag inte ens tänka på.. Det fick jag jätteont av förra vintern när det ändå gått nästan ett år sen förra graviditeten!
Men här vågade vi oss ut alla 3 en stund, jag hade Johans termobyxor men de gick ju inte att knäppa...

Noel tyckte det var jättekul att "halka" fram på isvägen... Gick dock inte så bra om han försökte på egen hand.

Sen stack han iväg själv för att kolla nåt "skräp" på vägen...


Dora på TV:n...

5/2

Noel och pappa byggde snögubbe i trädgården. Nån dag senare blev det för många plusgrader och gubben rasade ihop, och nu ligger resterna frysta där ute..! Bra väder det här...

1/2
Jag och Noel var hos mamma och pappa och var ute ett tag med mamma, Helén och Liam...

Liam gillar att åka i backar.

Noel tycker det är lite läskigt, då är det bättre att bara bli dragen i pulkan med ratt.

Och allt som Noel har ska ju Liam ha så han fick också åka med ett varv.. Tills han ramlade av ;-)

27/1

På väg till Uppsala för att bada på Fyrishov.

Först tyckte Noel det var lite läskigt...


Men efter ett tag var det kul att flyga i luften, plumsa i vattnet och åka rutschkana...

Sen var jag och Johan trötta och hungriga så vi tyckte det var dags att åka, och då började Noel bli lite väl våghalsig och sprang iväg själv på hala golvet osv...


Nähä, nu har det här tagit mig bara hela dagen :-) Men nu när jag väl skrivit lite kanske jag får tillfälle att uppdatera hyfsat snart igen...