Varning för lååångt inlägg...

På sätt och vis är det lite deprimerande att kolla statistiken för bloggen.. Men jag vet egentligen inte vad som är värst, att det är så få med i statistiken eller att det faktiskt finns några stackare som tittar in här regelbundet utan att hitta nåt nytt..! :-) Men det är ju bra, fortsätt håll koll så blir det kanske lite ändring nån gång med flera uppdateringar ;-)

Hänt sen sist? Nja inte så mycket.. Bebisen är kvar i magen, tog en upp och ner-vända och la sig i säte en tid men vände tillbaka själv i 36+6 (36 fulla veckor, 6 fulla dagar = 3 veckor före Beräknad Förlossning/BF). I onsdags var jag hos barnmorskan och då låg han fortfarande rätt, jag trodde nog inget annat heller för allt har känts lika i magen. Men sen hände nåt i onsdags kväll så han måste varit ute på vift på nåt sätt, igår eftermiddag kändes det "rätt" igen men idag är jag osäker. Möjligen ligger han med huvudet ner men med ryggen på andra sidan jämfört med tidigare.. Jättebesvärligt att inte veta, och lite stökigt i 38+5 = 8 dagar före BF.. Nu räknar jag visserligen med att det inte blir någon bebis före juni eftersom Noel kom 9 dagar sent, men ändå stökigt om bebis vänder på sig när och hur han vill.. Känner ju inte alls för att göra kejsarsnitt heller och få ett besvärligt ärr på magen och bli alldeles handikappad...
Funderade på att ringa MVC idag (där kan de kolla med ultraljud hur bebisen ligger) men så kände jag att det hjälper ju ändå inte så mycket just nu och jag tror ändå inte min BM jobbar idag.. Så nu avvaktar jag helgen och ser om jag får någon klarhet i hur han ligger, och annars kan jag ringa på måndag. Händer nåt konstigt innan dess kan man ju alltid ringa förlossningen på Danderyd...

I söndags var det 4 veckor sedan Noels "olycka" och dags att ta bort gipset. Det var inte lindat riktigt runt hela armen, utan vi kunde ta bort det själva här hemma med en sax bara. Det var lite spännande att se hur Noel skulle reagera över att ta bort det, vi misstänkte att det säkert kan göra ont ett tag eftersom han haft armen stilla i samma läge så länge.. Och då på kvällen (Johan jobbade så vi tog bort det när han kommit hem) var han lite ledsen och försiktig, fick en Alvedon och sen gå och sova. Men sen har man inte märkt nånting direkt, han verkar iallafall inte ha ont nånstans. Nu har han tom. börjat äta med högerhanden igen, det var vi tveksamma till om han skulle göra, byta tillbaka från vänsterhandsanvändandet alltså.

Annars växer han ju på. Verkar äntligen börjat tycka att det är lite kul att sitta på pottan så vi får se om vi kan va duktiga och få honom att sätta sig där vid varje blöjbyte.. Ofta kommer det ganska mycket kiss då men just senast när jag bytte blöjan kom ingenting, men han satt där ganska länge och väntade. Häromdagen ville jag prova kalsonger på honom, jag hade köpt en 3-pack och ville se om det var lagom stl eller om han behövde mindre. Trodde han skulle bli jättearg över att ha kalsonger men han tyckte det var rätt kul. Fast under den korta stunden (ca 10 min) han skulle visa pappa och titta i spegeln hann det komma kiss på golvet två gånger, så helt redo att sluta med blöja är han nog inte än...

Han pratar på om det mesta och är det nåt ord han inte kan så lär han sig det.. Ibland pratar vi om vår USA-resa och då har vi kommit på att det kanske är lite jobbigt för honom när han ska berätta om nåt, för där hade han ju inte samma språk och kan säkert komma ihåg många saker men vet inte vad de kallas eftersom det är annorlunda än här hemma... Vi är iallafall överrens om att vi åkte blåa flygplanet till stranden, och såg brandbilar vid stranden. Och han och pappa badade i poolen.
Och just det, häromdagen när vi tittade på lite bilder och såg en där han och Liam satt i badkaret i vårt hotellrum sa han "kom ihåg det lät där ute?" och jag fick fundera en stund men kom sen på att han utvecklade en rädsla för tvättmaskinerna (eller egentligen torktumlarna) som man gick förbi där, för de sprutade ut luft ur ett fläkthål och han tyckte det var läskigt. Så jag frågade om han menade vid tvättmaskinen och han sa "jaa, tattaminen dalig" (=tvättmaskinen farlig). Så vissa viktiga budskap får han ju fram iaf ;-)

Det verkar som att han har ganska bra koll nu på det här med att det ska komma en bebis. Tittar vi på kläder så kan han säga "bebis ha den" om det är något som är litet. Och så är vi överrens om att bebis ska ha små nappar och Noel ska ha stora nappar (för de tänker han inte göra sig av med på ett tag...). En dag när jag låg och mös lite i hans säng när han skulle vakna efter vilan frågade jag hur vi skulle göra sen när lillebror kommit, vart en en bebis skulle få plats i sängen. Då sa han "bebis sova mamma o pappas säng", vet inte vad han fått det ifrån riktigt för jag tror inte vi sagt så men det är ju ok om han tycker det..! Igår när han vaknat pratade jag lite med honom om att bebis måste vara hos mamma ibland. Då sa han "bebis vara hos pappa" och jag sa "ja, men ibland måste bebisen vara hos mamma. Ska bebisen vara hos Noel också?" och då funderade han en stund, log lite och sa "jaaa".
Vi får väl hoppas det går så smidigt som möjligt när den väl kommer..!


18/5

Sedan gipset kom av så blev det visst jätte-jätteroligt att köra runt på röda bilen. Det var väldigt roligt förut också, men nu är det så roligt att man typ måste göra det 50% av all vaken tid...
En hårklippning behöver han också, får se om jag orkar med det senare idag... Vi tyckte det verkade bäst att vänta tills vi tagit bort gipset så han inte skulle råka få stickiga, korta hårstrån där innanför..!

17/5

Redo för gipsborttagning...

Skulle vi behövt göra det på sjukhuset hade han säkert storgråtit hela tiden och ropat "färdig, färdig" som alla andra gånger vi gjort mer eller mindre (oftast mindre) farliga saker där... Men hemma var det inga problem, han satt lugnt och tittade på vad pappa gjorde.

"Smuts där" var kommentaren och så pekade han uppe på överarmen där massa damm och sånt samlats. Sen började han bli lite ledsen för då märkte han väl att det gjorde lite ont i armen... Jag försökte förklara för honom att det inte var farligt och att det blir bättre sen, så han inte skulle tro armen alltid skulle göra ont nu eftersom den gjorde det innan han fick gipset också...

Ett snabbt bad blev det för att tvätta armen som inte tvättats på en månad. Han var lite nöjd över att slippa bada med plastpåsar på armen, men tyckte ändå inte att det var särskilt kul. Så sen lindade jag in honom i handduken och armen blev lite fast i samma läge som den varit i gipset och så länge vi satt så var han nöjd. Han vägrade förresten gå själv också som om det skulle göra saken värre, så man fick bära omkring honom hela kvällen.

16/5

Förra lördagen var vi hemma hos Algot i Helenelund och lekte. Jag tog inte så många kort (man orkar ju inte flänga runt så mycket med kameran och jaga dem längre...) och fick visst inte med hela Algot på någon bild... Men här sitter Noel på en bil i deras nya fina lekpark, och Algot är nånstans i krokarna ;-)

Här är de förresten för 2 år sen, Algot och Noel 3 månader gamla på öppnis i Sollentuna :-) Lite annat då!

Efter besöket hos Algot passade vi på att åka in på Sollentuna C (har inte varit där på typ 2 år...) och äntligen hittade jag ett par byxor jag letat efter i stl 50! Noel hade en del i 50 första tiden och jag har kommit på att man kanske vill ha nåt nytt första set för bebisen så det inte bara blir begagnat första tiden... Speciellt byxor håller oftast lite längre i storlekarna, Noel har nu 86-92 i byxor medans 98 är lagom i tröjor.

10/5

Vi var till Biltema och köpte en jättebillig docksulky för 49:90. Noel blev jätteförtjust i den och springer fortfarande gärna runt med den några vändor om dagen. Problemet är att det är lite svårt att få med ett springande barn på bild...
Nu har min gamla docka fått en blöja på sig också, det tyckte Noel var roligt. För det är ju viktigt att göra skillnad på det också, vilka blöjor som är Noels (eller Nongels som han säger, Nongen har iaf blivit Nongel) och vilka som är bebisens. Igår satt han och kollade på ett bebis-blöjpaket och sa efter ett tag att bebisen hade konstig mun. Så då fick vi prata om att bebisar inte har några tänder...

9/5

Det här är Maskis, typ världens fulaste gummigrej som Noel hittade på Vinn Stormarknad på Stinsen en dag... Den fanns visst i lila också och en sån skulle pappa bära, men när mamma fick bestämma fick bara en följa med hem och det blev den blåa. Hur som helst så fick han vara med och bada en dag.

Noel med plastpåse på armen och Maskis i hinken.

50-årsmiddag för min mamma, såhär såg det ut på kusinänden när det var dags för efterätt.

Och några ur sällskapet (det var bara närmaste familjen där); min morbrors sambo, min pappa, min mamma och min farmor.

Tårta verkade godare än glass...

Helén, mormor, mamma och jag...

8/5

Noel sitter vid min dator och tittar på Florida-bilder...

7/5

Vi hämtade nya vagnen från Barnens hus och Noel körde gärna runt med den...

Men det var mysigt att ligga och gosa i den också, med Maskis såklart...
Det vore trevligt att börja kunna använda den snart, för i nuläget kommer jag ingenstans. Det är verkligen rätt värdelöst att va jättegravid såhär års, det är liksom en utmaning att ta sig från soffan till köket och allt som är utomhus känns bara jättejobbigt.. Inte en chans att det skulle funka att sitta och sola och att ta en promenad eller fixa med nåt är ju ännu mer omöjligt..

3/5
När min mamma var på "överrasknings50-årsweekend" med sina vänninor åkte jag och Helén och barnen med pappa till Barkarby en dag.

Noel satt i bak med oss..

...och Liam satt i fram med morfar. De skötte sig rätt fint båda två!


Nä fy vilken sittvärk jag har i rumpan nu, och det är dags att väcka Noel också... Johan är hos sin farmor just nu men borde komma hem ganska snart...