Så var hösten här

Har fått lite pikar om att vår semester rullat på länge nu... Och så är det ju inte riktigt :) Men det har varit svårt att få tid med bloggen, mycket annat på gång...
Idag var vi på BVC med Julian för 3-månaderskontroll. Han vägde 6050 g (ner på normalkurvan efter att tidigare legat lite över) och var 61 cm lång (på normalkurvan som tidigare). Vid samma ålder vägde Noel 5990 och var 63 lång, så hyfsat lika är de men Noel har alltid legat över normalkurvan på längden. Vid 3 månader är det också dags för första vaccinationen, vilket nuförtiden betyder 2 sprutor för barn födda efter juli 2007. Det var inte alls roligt, men var bättre efter en stund...
Sen blev det lunch på McDonalds och sen åkte vi hem och sov ett tag allihopa. Fast jag och Julian sov längre än de andra... Och när vi väl vaknade var världen bara elände för Julian som vrålade hejdlöst stackaren. Fick sätta mig i soffan och amma igen och det var det enda som höll honom lite tyst, även om han tittade upp för att gråta ibland... Men nu har han fått alvedon och verkar lugnare.

Johan började jobba efter semestern 26/8 och Noel började på dagis igen 24/8. Länge var jag säker på att han fortfarande skulle ha blöja när det var dagisdags igen, eftersom det planerade projektet "blöjavvänjning på semestern" inte gått som planerat. Varken pappa eller son var nog tillräckligt motiverade och jag var för upptagen av amning för att ha möjlighet att göra nåt åt det, för det allra mesta var det Johan som bytte blöja på Noel. Men sen kände jag mig plötsligt såå less på de där blöjorna och 15/8 fick jag plötsligt tillfälle när Noel skulle ha ny blöja. Jag tog helt enkelt på kalsonger istället och först gnällde han över det men när byxorna kommit på sa han ingenting. Efter en timme provade vi att sätta honom på pottan men inget kom, och lite senare blev det en olycka i köket. Men vi tog på kalsonger igen och senare den kvällen kissade han på pottan hos mormor. Sen har det bara rullat på utan några större problem (händer väl en olycka då och då men för det mesta säger han till i tid när han ska kissa) och efter bara några dagar kunde vi ta bort blöjan när han vilade på dagen också!
Så skönt att slippa köpa blöjor hela tiden och han själv är så stolt över att kissa på pottan och ska nu dra upp och ner byxor och kalsonger själv också :)

Julian börjar bli en stor kille som skrattar (men det är fortfarande ganska sällan han skrattar med ljud), greppar leksaker och älskar att titta på vad storebror gör. Noel är inne i en härlig trotsålder (frågan är om de nånsin kommer ur den?) och testar ibland och försöker vara lite hårdhänt mot lillebror, speciellt om jag eller Johan sitter med Julian. Dessutom springer han från matbordet en stund typ varje måltid, men det bästa verkar nästan va att inte bry sig om det för då kommer han tillbaka efter ett tag... I lördags kväll fick han plötsligt för sig att han inte skulle sova och for upp ur sängen hela tiden. Till slut slocknade Johan med honom i vår säng vi 23-tiden. Samma sak vid vilan igår och idag, igår försökte jag va bestämd och la tillbaka honom i sängen 10 gånger men sen höll jag på att svimma av allt uppp och ner... Båda dagarna har det slutat med att han somnat i soffan istället.
Igår kväll höll vi honom uppe länge och då somnade han faktiskt utan problem. Idag kör vi samma strategi och hoppas nervöst på det bästa, Johan och han sitter nybadade i sängen och läser bok nu... Julian kör sin vanliga kvällsstil och ligger här och ammar o sover om vartannat :)

Imorgon ska jag till frisören för första gången sen Julian föddes och klippa håret. Vet inte om det hjälper mot hur hopplöst det känns nu, när man tappar massa hår och det man inte tappar sliter Julian av, men förhoppningsvis kan det inte bli värre :) Vore skönt att ha kort hår när man har småbarn, men jag klippte håret kort en gång 1993 och gör nog inte om det på länge ;) Har fått för mig att jag har för stort huvud för att passa i kort hår...


5/9
Vi åkte och lekte och shoppade med Eva, Algot och Siri en stund när barnens pappor jobbade.


Trötta barn i syskonvagnar.

Noel tittar på Bamse och Julian gillar att ligga bredvid storebror.

Noel gillar sina ballonger, tur för honom att det blir en del lunchande på McDonalds... Men den blåa är faktiskt från Polarn o Pyret :)


3/9


Noel tycker om att hämta lekaker till lillebror.

Det blir en liten hög till slut...


1/9
Julian gillar att busa med mamma när Noel är på dagis.