Det går framåt

Ja äntligen börjar det gå lite framåt för Noel :-) I onsdags kväll låg Noel på vardagsrumsgolvet i kortärmat, det har han inte så ofta. Och då började ålandet gå lite framåt! Jag tog av honom strumporna och när Johan då lockade med favorit-taxen från Brio kunde han ju faktiskt ta sig en bit framåt :-)
Men det har inte upprepats så många gånger för han kan fortfarande få utbrott när man lägger ner honom på mage... En favorithobby just nu är att kolla under mattor, oftast ger det nog inte så mycket men under ett hörn av mattan i hans rum finns det en lapp och under köksmattan ligger ett sånt där halkskydd, vilket mysterium!

Noel har börjat få lite plockmat också. I onsdags åt vi ugnsstekt falukorv och makaroner, och då skar vi upp små små falukorvsbitar, lite grönsaker och makaroner och la i en tallrik åt Noel. Makaronerna inte så jättespännande men falukorven verkade populär! Och till mellanmålet får han ofta små bitar av ljust bröd, det är också gott. Men han har lite svårt att äta dem själv än, han sitter och försöker plocka med tummen och pekfingret men så nånstans går det fel och biten hamnar i mitten av handen och då är det väldigt svårt att pricka munnen :-)

I tisdags började vi med att försöka få Noel att somna i sin säng. Då gick det sådär, efter en timmes skrikande till och från gav vi med os och han fick en flaska välling, visserligen fortfarande liggandes i sängen, och sen somnade han. Både i onsdags och igår har han somnat i sängen när han fått kvällens första flaska (ja den som ska va den enda egentligen) men idag gick det inte riktigt.. Han var arg i ca 10 minuter, sen när jag gick in såg jag att han var så trött så då stannade jag kvar och stod och gungade hans säng, och då somnade han.
Han har vaknat en del under början av natten, men ofta somnat om själv så fort han fått tag på nappen, eller så har man kunnat gunga honom till sömns i sängen.. Än så länge, peppar peppar..!

För övrigt tyckte jag igår att han äntligen började bli på lite soligare humör igen! Ja glad är han ju alltid emellanåt, men det har varit mycket gnäll senaste månaden... Igår kväll var vi och handlade, vi var borta i över två timmar men vi behövde aldrig ta upp nappen ur skötväskan :-) Och framåt slutet blev han heltokig och gjorde massa skojiga pruttljud med munnen så det flög spott omkring honom. Vi skojade lite extra och gav kundvagnen fart så han åkte iväg en bit ensam och det var tokigt!



20/10
Noel utfroskar vad man kan göra med kroppen:
nyp i benetvifta foten
slå på händernasöt
1. Nypa sig i benet.
2. Vifta på benen och fötterna.
3. Slå händerna ovanpå varandra.
4. Vara söt :-)
image609
Och så vara glad!

image610
Var ute och gick och höll i händerna och så framme vid uttagen släpper han händerna och halkar ner till sittande...


21/10
Det var ju Johans förra jobbhelg så vi var en natt (och dag) hos mina föräldrar. De höll på och fixade nåt med poolen och då var Noel också ute och gick och höll i händerna men så mitt på gräsmattan satte han sig ner.
image611
1 3
Det började bli dagas för mig och Noel att åka hemåt, men jag satt vid datorn och bloggade om jag itne minss fel, och under tiden hann Noel somna i mormors famn... Så jag sa att hon kunde ju försöka lägga ner honom i overallen så det bara var att dra igen och åka sen. Och så låg han där på golvet och fortsatte sova, och han vaknade inte förrän vi var hemma..!
image612


22/10
sängenTitt-ut i spjälsängen :-)



I flera dagar nu har Johan gått och tjatat om snö, och så fort temperaturen sjunkit har han sagt att det ska snöa :-)
Och vet ni? Nu snöar det ute!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jösses vad ni har mycket bra bilder på Noel! =) Man garvar ju bara av att sitta och kolla på dem! =) Men det kanske blir så, vi har ju ganska många magbilder, och då ser man ju inte ens nån bebis än.... =) Även om nog Emilia skulle bli väldigt glad om man hade en kamera som kunde fota genom magen.... =)

2007-11-05 @ 19:37:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback