Noel förkyld igen

Sedan i onsdags har Noel haft stökiga nätter, vaknat en gång i halvtimmen har det känts som emellanåt... Natten mellan fredag och lördag blev han dessutom väldigt snorig, vilket ju gör det ännu svårare att sova... Noel sov typ mellan 22.30-1.30, sen vaknade han minst en gång i timmen fram till kl 4.15.. Jag hade inte fått sova nåt än och då när han vaknade var det bara ett konstant gurglande skrik så det var bara att ta upp honom, och han fortsatte skrika. När vi gick ut i vardagrsrummet tystnade han lite och sa lite "dah.. dah.." när han tittade på lamporna utanför fönstren i mörkret.. Sen började skriket igen så då tänkte jag att han får sova med oss. Det var lite intressant, för när jag la honom på sin kudde mellan oss blev han tyst och la sig tillrätta för att sova :-) Sen vaknade han ändå till lite för att han var snorig (trots nässpray) och tappade nappen och så...

Klockan 6 var det dags att vakna igen, vara ledsen en stund och soman om.. När han gjorde likadant 6.20 kom jag på att det var ju bäst att fixa välling nu för sen när Johan åkt till jobbet skulel jag ju inte kunna lämna honom i sängen..! Så Noel fick välling då kring 6.30, och sen somnade han och så sov vi till 11.30.. Så lite sömn fick jag till slut, och Noel också :-) Han fick alvedon i vällingen också för han hade 37,4 i temp när vi mätte i örat, och den brukar visa lite lägre eftersom Noels öron inte är så stora...
Under dagen var han ändå ganska pigg, vi åkte till Skepptuna som tänkt för vad skulle vi annars göra.. Noel ville inte sova mycket på dagen så han var trött sen när han somnade 21.40, och sen vaknade han 22.30 och skulle inte somna om..! Sen blev det ny välling vid 23.45 och då somnade han men vaknade till nån halvtimme senare, vaknade vid 1 och vaknade sen vid 2.30 men då räckte det att bara ge nappen.. Sen sov vi till 8.40, och sen en liten stund till efter vällingen.


Idag har jag klippt håret på min pappa och ja annars har vi nog inte gjort så mycket... Snart är det middag och sen ska Noel också få middag och sen kommer vi säkert hem ungefär samtidigt som Johan komemr hem från jobbet :-) Noel har verkat lite piggare idag, och inte lika rinnig i näsan så hoppas att förkylningen börjar gå över och att sömnen blir lite som förut igen efter det :-)

Idag är kusinen beräknad men det verkar inte bli exakt på bf iaf... Tänk vad konstigt det blir sen med en liten plutt-bebis igen :-) Häromkvällen låg jag och tänkte på vad jag gjorde sista dagarna innan Noel kom (inte så mycket) och sen första tiden när han var nyfödd.. Det känns som att första 4-5 veckorna i hans liv hade man massa att göra och stressa om, och sen när allt lugnade sig lite känns det som att då var han rätt stor nu när man tänker på det i efterhand... Men om jag ser en 5-veckorsbebis nu tycker jag ju inte precis att den är stor ;-)
Nu i november är ju dagarna samma som i februari, Noel föddes ju en torsdag och på torsdag är det den 22/11 :-)



1/11
image638
Lite knasigt ljus men bilden säger ungefär "pappa, vill du smaka på min napp?"

image639
Mojsar runt med nappen i munnen.

image640
Svettig i håret efter att ha sovit i vagnen på balkongen.


2/11
image641
Johan blåste upp ballongen! Nytt liv för Svampbob, men den här gången vill han ju inte flyga.. För övrigt verkar Noel ha lessnat på den nu, igår satt Svampbob (ballongen) i hans legolåda, och han tog tag i ballongen och slängde den bakom sig för att sen koncentrera sig på att gräva lego :-)

image642
Blöjbyte och påklädning...

image643
Ut på promenad i solen :-)

image644
Åker rutschkana för första gången...

image645
...och "ensam"...

image646
Höstigt :-)


3/11
image647
Noel på Underbara Barn-mässan.. Jag trodde han skulle sova och knäppte upp den där grejen mellan benen på i vagnen och ja.. Såhär kan det gå :-)

image648
Knäppis... :-)

image649
Noel i ett hav av blöjor på skötbordet :-) Pampers sponsrade och Noel verkade lite fascinerad över alla blöjor runt honom...

image650
Fikapaus! Helén, Noel, jag, Algot och så är det Eva som tar bilden...

image651
Jag funderade en del över om jag skulle köpa en låda med grejer från Bambino för 100 kr.. Jag köpte en liknande låda, men med saker till mindre bebisar, förra året för 120 kr. Till slut kom jag fram till att det var en del bra grejer i lådan så jag slog till. Noel tyckte det var ett bra beslut, så fort jag ställde ner lådan hos honom i vagnen började han hoppa och skratta :-)

image652
Helén och Noel, nöjda med varsin bambino-låda.


4/11
image653
Nu när Noel lärt sig åla så tyckte han det var dags att hjälpa mamma och pappa att ta tag i hus-planerna igen...

image654
Ett i princip helt värdelöst underlägg från Bambino-lådan, men det var rätt kul att leka med...

image655
Jag gav Noel ett reklamblad att leka med, men istället för att riva och slå började han låtsas-bläddra i det som vi vuxna gör :-)


Kommentarer
Postat av: Helén

Nej, jag tänkte på det när jag gick och lade mig och såg vaggan, men du hinner nog se den förr eller senare i alla fall! Och jag kan nog inte säga att det är så mycket att se, bara ett trångt sovrum med en liten vagga... =) Och det mesta annars står bara i en hög i vardagsrummet, babygymmet och så, det känns ju inte som nån idé att det ska ta upp vår lilla golvyta ännu.... =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback