Julshopping

Idag har vi varit på Stinsen och lite andra affärer där omkring för att köpa lite julklappar bland annat. Efter vila i bilen och en sen lunch på McDonald´s var barnen ganska glada och nöjda. Vi har bytt till sittdel på Julians vagn och där satt han en del, men till viss del fick man såklart gå och bära på honom.
Förutom att få klart med de flesta julklapparna passade jag också på att reklamera en body på Polarn o pyret. Jag köpte den till Noel sommaren 2007 och nu när jag tog fram den till Julian märkte jag att en bit av trycket lossnat. Vet inte om jag i vanliga fall skulle ha tänkt på att reklamera men via en tråd på Familjeliv har jag förstått att en del gör det, så jag tog dit den och frågade om det gick att reklamera och visst gjorde det det. Ett + till dem tycker jag, tror inte man skulle kunna komma till HM tex. utan kvitto med en body från 2007 och klaga på att trycket släppt...

Nu längtar jag tills julen kommer lite närmare så man kan slå in paket och framförallt till julafton när allt ska läggas under granen. Det är roligt nu när Noel är så stor att han tycker det är kul med paket och det ska bli intressant att se vad han tycker om allt. Han såg en sak på Barnens hus förra veckan som han sen pratade om hela kvällen, och en sån har nu mormor och morfar köpt till honom i julklapp. Han har inte pratat något mer om det sedan den dagen så det blir spännande att se vad han säger när han öppnar stora paketet.
Ett tag blev det ju färre och färre paket under granen men nu börjar det bli ganska mycket igen, 3 barn i år hos mamma och pappa och 4 barn nästa år... Vad jag själv får spelar inte så stor roll, jag skulle nog klara mig utan julklappar och tycker det är roligare att se vad barnen får och vad de tycker om det och vad alla tycker om det man själv ger bort :)

Nä nu ska vi se något på TV och invänta nästa uppvaknande. Vi har fått in en hyfsad rutin för Julian där han får välling i sängen vid 21-22 oftast och somnar sen (ofta somnar han när han dricker vällingen men idag fick jag stå och gunga sängen ett tag). Idag somnade han 22 och vaknade till 22.40, jag gick in och la honom på sida och han somnade om och peppar peppar har han inte vaknat än. Men han har sovit ganska lite idag på dagen också.
Igår somnade han 23, sov en timme utan uppvak men sen var jag in minst 5 gånger mellan 00-02 och ammade minst 3 gånger. Sen kom han in till vår säng vid 3 och där sover han oftast bättre sen.
Man vill ju ta vara på lite lugn kvällstid när han väl somnat men det är lite jobbigt att hela tiden sitta på helspänn och tro att han ska vakna...
Ätandet går åtminstone framåt för tillfället, han äter en halv liten burk till lunch så nu har vi börjat prova att ge en halv stor burk istället. Och gröten till "middag" är ju god så det går alltid ner.
Som en fortsättning på tidigare blogginlägg kan jag förresten berätta att Julian fick sin svinspruta i måndags. Jag tog dit båda barnen själv och det gick så bra så och bra mycket smidigare än när jag och Noel vaccinerade oss för 3 veckor sen, hysterin har väl lagt sig lite... Julian gnällde bara lite just när hon sprutade in vaccinet men annars ingen reaktion och inte efteråt heller.


Till slut en fråga: Varför är det alltid Discovery på TV:n så fort jag inte har kontroll över den..?!


Avslutar med några bilder jag och Helén tog igår när vi märkte att ju fler barn i tomtedräkter man har desto roligare blir det.


Liam, Julian och Noel.

Noel bestämde sig för att ligga ner istället.

Liam hängde på, Julian tyckte mest det var roligt att känna på Liam.

Skiftande engagemang.

Till slut var det bara en tomte kvar på fårskinnet. Han som inte kom nånstans...

Man kan definitivt konstatera att när det kommer till att ta kort på barn i tomtekläder blir det inte bättre ju längre tid man fotar. Snarare sämre...

Nä jag måste lägga in en bild till kom jag på...

Utsikten på framsidan av vårt hus förra torsdagen när vi kom hem från dagis... Alldeles frostigt och minusgrader :) Efter det har vi haft en trist vecka med mulet, regn och 3-4 plusgrader men om man tittar på vädret verkar det kunna bli kallare och kanske lite snö nästa vecka... Man får hoppas för nu är det ju så mörkt och trist!

Hösten överlag hade rätt långsamma variationer tycker jag, nästan hela september var ganska varm och solig, närmare 20 grader var inte ovanligt om jag inte minns fel. Sen hade vi några snabba snöfall i oktober och sen känns det som hela november bestod av nulet, regn och 6 plusgrader... I år är det väl ändå dags för en riktig vit jul!


Frost.

I hjärnan på en snart 3-åring

Det är ganska kul när man kan skoja med barn och de liksom skojar med en också. Alldeles nyss sa jag till Noel att han borde tvätta munnen och då funderade han lite och frågade sen "ska vi tvätta den i tvättmaskinen?" och såg lurig ut.

Igår när vi satt och åt middag kisade han plötsligt med ögonen och såg sig omkring och sa sen "det blir suddigt när man gör så" sen satt han och växlade mellan att spärra upp ögonen och kisa med ögonen.

Sen byggde han en regnbåge av tågbanan också när han skulle städa, vem bryr sig om vad det är för färg när det är rätt form...

Sol och 6 minusgrader

Kan vara jättebra. Ljust och härligt och frostigt och fint överallt. Tills man ska få på ett barn kläderna för att åka till dagis, då kan det bli katastrof. Overall - okej. Till och med att lägga ena nappen i ryggsäcken för att det är bättre att ta på vantarna före overallen (det går inte att hålla i nappen med vantar på) - okej. Men sen när allt är klart då kommer motgångarna. Nånting är fel med byxorna någonstans och istället för att förklara vad står man såklart bara och gråter. Och man kan absolut inte gå själv.
Ja, ja iväg till dagis kom vi iallafall efter en halvtimme i hallen. Väl där bestämde sig Noel för att han inte ville vara ute och skakade av sig vantarna som vi så smart hade satt på FÖRE overallen... Till sut lämnades han tårögd på gården tillsammans med en storgråtande kompis. Det kan ju va skönt att han inte är "värst" iallafall...

Det gick bra för mig och Julian på BVC igår. Nästan 6 månader gamla killen är lika stor som storebror var vid 5 månader. Som jag misstänkte hade viktkurvan planat ut lite (+200 g sen sist) men som sagt vi vet ju varför och det är ju bara att försöka få honom att äta lite bättre. Hos doktorn blev han godkänd och svinvaccinet ska vara okej så snart de är 6 månader så jag skulle ringa dit på måndag och kolla om de har vaccin, för då har de vaccineringstid. De sa ingenting om att barnen skulle smakat ägg men jag tryckte ändå i Julian en liten bit ugnspannkaka häromdagen och hade han varit jätteallergisk mot ägg borde han ju visat nån reaktion då...

Det intressantaste är ändå att igår hade jag nya visioner om Julians sovande. Klockan 21 var han trött och min plan var att ge honom en jätteportion gröt och sen lägga honom i hans säng, men ganska snart kom jag fram till att han var för trött för gröten och eftersom han nu är en vällingdrickare på riktigt fick han istället en stor flaska välling i sin säng. Drack upp hela och somnade sen snällt.
Efter en timme ringde hans farmor på hemtelefonen så då vaknade han direkt, men när jag gick in och la honom på sidan och gungade honom lite somnade han om. Strax därpå fick jag göra samma sak igen och nästa gång han vaknade ammade jag honom lite, fortfarande i hans rum. Då somnade han också men högst en kvart senare vaknade han IGEN (kl var nu ca 23.30) och då var han så snorig så han kunde inte andas genom näsan och var jättearg. Så då tog jag upp honom, snoriga näsor behöver ju högt läge... Men när han satt hos mig i soffan var han inte heller nöjd och verkade vilja äta mer så jag ammade honom igen. Och då somnade han igen till min förvåning. La honom i sängen och fick sen gå in en snabbis vid 1-tiden och lägga honom tillrätta (då låg han på tvären i sängen och var arg) men sen sov han till 2.30. Då tog jag in honom till vår säng, han åt, vi somnade, vaknade igen 6.30, åt igen och somnade igen. Kl 8 ringde min klocka så jag gick upp och väckte Noel och vid 9 vaknade Julian.

Vi får väl se nu om detta var en tillfällighet eller en ny vana... De långa sovstunderna han brukar ha på eftermiddagen får antagligen ryka vilket är lite synd, för de är ganska mycket värda när man är ensam med två små till 19.30. Men det får ju ändå vara att föredra framför att sitta uppe med en arg/pigg/busig bebis till 2.30 på nätterna.


Julian igår med pappas julmust.


Julian idag efter nästan en halv burk Slottspuré och lite päron-hallonpuré till efterrätt.