BVC

Sitter här i soffan och ammar - som vanligt kan man säga... Speciellt kvällstid. Julian kör på samma metod som storebror gjorde, dvs äta och sova samtidigt. Snutta lite, snarka lite och sen snutta lite till... Antar att det är en bidragande orsak till att man kan fastna såhär lääänge...

Idag har varit en ganska bra dag. Julian hade tid på BVC 11.30 och idag tänkte vi väga Noel också. I september vägde han 12,2 kg och sen i februari vägde han 12,7, så det var bara en ökning med 500 g och ett snäpp nedåt på kurvan. Men idag (5 månader efter förra vägningen) vägde han 14,5 kg så med den rejäla ökningen var han tillbaka på sin standardkurva!
Julian vägde 5080 g och det var alldeles lagom för hans kurva.

Sen blev det en lunch med amning på McDonalds och efter det åkte Johan hem med två barn som somnade i bilen och jag drog vidare till ICA maxi för att göra en ordentlig storhandling. Det var riktigt skönt att få handla i lugn och ro, och mycket mindre risk att man glömmer nåt då! Nåt som jag dock aldrig hittar på Maxi i Arlanda längre är nappar..! Det är alltid helt utplockat och mest bara latex.. Tråkigt! Dessutom har de höjt priset på blöjor så de bojkottar jag där och köper helst på Coop Forum i Häggvik där man får köpa 2 paket för 89 kr/st om man handlar annat för 200 kr. Nån som vet om det är likadant på Coop i Rotebro?

Sen åkte jag tillbaka till Märsta för att gå till banken men precis när jag parkerat kom jag på att banken stänger ju 15 och kl var 15.07.. Hämtade iaf ut paketet med min nya efterlängtade skötväska på biblioteket och ett stort paket från H&M på Coop Xtra.
När jag kom hem hade Johan nyss väckt Noel och Julian sov fortfarande så vi hann precis plocka ur alla kassar innan det var dags att amma igen.

Nu ikväll öppnade jag H&M-paketet som typ till 85% var saker till Noel, 10% var till Julian och 5% var till mig. Jag hade chansat och beställt ett par jeans. Jag lyckas aldrig hitta passande jeans vart jag än letar och oavsett prisklass, så jag hade definitivt inga förväntningar. Gissa om jag blev förvånad när de faktiskt satt helt okej! Så då har man fått sig ett par nya jeans såhär på onsdagskvällen :-)

Julian

Ja de allra flesta har väl hört det på andra vägar men det kan ju kanske ändå vara passande med ett ordentligt besked även i bloggen om att Noels lillebror kommit :-)
Julian föddes kl. 01.23 den 5/6-09, 53 cm lång och vägde 3520 g.
Nu blir han 7 veckor på fredag och börjar kännas riktigt stor. Imorgon ska vi till bvc så då får vi se hur det ligger till, tycker det känns som han haft ett växtryck sen senaste besöket för 2 veckor sedan. Kläderna i 56 börjar bli lite små men jag hoppas de ska funka ett tag till... Blir ju så tråkigt när de springer förbi storlekarna jättesnabbt!

Han ler och "pratar" en del och när han är vaken vill han helst få bäras omkring och titta framåt. Totalt sett sover han ganska mycket mer än vad Noel gjorde när han var liten, men han kräver ändå mer uppmärksamhet på så sätt att det oftast inte går för sig att ligga ensam och sova nånstans, då vaknar han och skriker. I famnen ska man sova minsann! Undantaget är om han somnar i babyskyddet i bilen, då kan han sova vidare ett par timmar så länge han får sitta kvar i babyskyddet... Annars blir det ganska mycket bärande på en dag så när man väl kommer i säng gör det ont som sjutton i ryggen.

Noel är trotsigare än nånsin men jag tycker ändå anpassningen till att ha en lillebror gått bättre än väntat. Han tyckte aldrig det var konstigt att vi kom hem med en bebis och har inte sagt att han ska åka tillbaka eller så :-) Ibland kan han vara lite hårdhänt mot Julian om man inte ser upp, men han gillar att gosa också och frågar ofta efter "bebisen".
Annars pratar Noel massor, säger en hel del roliga och knasiga saker och snappar upp allt man säger. Helt otroligt egentligen hur de på bara ett halvår kan gå från att prata i tvåordsmeningar till att prata i princip obehindrat!
Han har också ÄNTLIGEN lärt sig dricka ur glas! Tidigare har det bara inte gått, han har satt tungan emot på nåt konstigt sätt så det som ska drickas bara rinner utanför... Men vi har avvaktat och haft tålamod och förra veckan kunde han bara plötsligt! Fast det har ju också medfört en del kladdande, spillande och bubblande i glas... :-)


31/5
Första värmeböljan och dagen efter BF. Firade mors dag hos mina föräldrar.

Noel badar i lilla poolen. Nu har han blivit helt badtokig och vill bada i stora poolen hela tiden..!

Jag roade mig med att tvätta chassit och hjulen till vagnen, sånt som är lagom att göra i graviditetsvecka 40+0 :-)

5/6

Julian ungefär 5 minuter gammal, 01.30 på Karolinska i Solna.


10 timmar gammal, i mammas säng på BB.

14 timmar gammal, på samma ställe. Nu har mamma fått en efterlängtad dusch också.

Sover en kort stund i "baljan" framåt kvällen.

På väg tillbaka!

Ja efter en lång tids uppehåll börjar det bli dags att få fart i bloggen igen! Det finns till och med anledning att tro att det kommer bli av, tack vare min nya Dell flamingo pink laptop som jag såg till att skaffa i 25-årspresent :-D
Den kom i onsdags 15/7 (så leveransen tog lite längre tid än jag räknat med, beställde den 29/6) men jag har redan blivit lite beroende av den och min vanliga stationära dator har fått det väldigt lugnt.. :-) Men det är ju så praktiskt och enkelt att kunna sitta med en laptop i soffan samtidigt som man sitter och ammar i evigheter.

Sen har jag velat få klart en förlossningsberättelse innan jag lägger tid på bloggen igen, och det är nu äntligen gjort. Den blev väldigt lång men det kanske inte är så oväntat när det gäller mig, jag vill ju gärna få med minsta detalj :-)
http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-50/b117286.html här kan man om man vill läsa förlossningsberättelsen och ett par andra inlägg om tiden efter förlossningen och lite tankar kring allt.

Nu börjar det bli dags att åka till dagis för att hämta Noel, han ska vara där imorgon också men sen är det semester till 24/8. Lite konstigt att ha så sen semester men på Johans jobb har man antingen 4 veckor i juli eller 4 veckor i augusti, förra året hade han juli och vi tyckte det var ganska lagom att få augusti i år eftersom han var pappaledig närtan hela juni också. Efter semestern blir det 9-14 3 dagar i veckan för Noel och Johan kommer vara föräldraledig på söndagar. Då blir det inga 3-dagars pass för honom (han jobbar vanligtvis fre-sön varannan vecka, 12 timmar/dag) så det blir skönt för oss alla.


Läggdags efter mitt födelsedagsfirande som vi hade 10/7.