Skriver ett inlägg samtidigt som jag kollar CSI

Idag fick vi vårt efter en slitig lördag, när alla andra åker och jobbar på måndagen är vi lediga istället :) Men det är lätt hänt att det blir rätt vardagliga saker man gör, vilket visserligen ändå måste göras såklart. Idag har vi hämtat paket på posten och fixat ärenden på banken. Vi är mitt uppe i ett byte från Handelsbanken till Swedbank, vilket är lite rörigt. I slutet av månaden lär det säkert bli ännu rörigare... Tur att jag har min Excel-kalkyl där jag har ordning på alla utgifter så är det förhoppningsvis inget som blir bortglömt mellan olika konton och allt.
Hur som helst får vi väl se, man hör ju en del dåligt om Swedbank men det blev nödvändigt att göra såhär och det borde nog gå bra. Såhär långt har jag upptäckt två fördelar med Swedbank:
1. Bankens öppettider
2. Inloggningsdosan. Handelsbankens är ju jättebesvärlig så den har vi bojkottat här hemma... Säkert inget som funkar i längden så det är ju tur att vi byter bank ;)

Nu har Julian precis somnat här efter sista amningen. Eller sista och sista, varenda kväll/natt senaste veckan typ har jag fått amma honom i sängen eftersom han vaknat efter nån timmes sömn och vägrar somna om på annat sätt.
Imorgon ska vi på 6-månaderskontroll och jag misstänker att han planat ut lite på viktkurvan. Tror han börjar bli för stor för att i princip bara äta ett mål gröt vid sidan om amningen och försöken att äta riktig mat går sådär. Envisas man med att inte öppna munnen är det liksom svårt att få in något... Idag fick han prova välling för första gången och det gick väl hyfsat, det mesta gick ner efter lite trugande. Havregröt och havrevälling, vilken variation... :)

Nu blir det CSI och kvällsmacka för mig här. Blir natten okej väntar SatsBaby för Julian och mig imorgon och sen som sagt BVC... Ska nog passa på att fråga hur det ligger till med svinvaccinet för Julians del. Han är ju nu 6 månader minus 5 dagar och Noel och jag vaccinerade oss för snart 2 veckor sen och Johan för nästan 4 veckor sen. Får vi så vill vi nog vaccinera Julian också, lite synd tycker man ju om honom med tanke på hur han vrålade när han fick 5-månadersvaccinen men Noel reagerade ju knappt på svinsprutan så förhoppningsvis tar Julian det hyfsat okej också...

Det har varit väldigt lite bloggande på sistone

Det vet jag, och det står jag för :) Nästan all ledig tid har (förutom att ta hand om barnen och sköta allt vardagligt som redan tar upp typ all ledig tid) gått åt till att fundera och greja med vårt framtidsprojekt. Men nu har vi kommit så långt att vi just nu inte kan göra så mycket mer...

Idag är det lördag och Johan jobbar. Min mamma, pappa och mormor har varit här och fikat och sen klippte jag håret på min pappa. Nu ligger Julian ute i vagnen och sover och Noel ligger på soffan och vilar lite så han får ha napparna och titta på TV. Gäller att ha koll bara så han inte somnar... För ungefär en månad sen slutade han sova även på dagis så nu är avsikten att han inte ska sova, men om man till exempel åker bil på eftermiddagen är det ofta kört ändå... Så det gäller att planera dagarna.
Om jag inte minns fel hade Noel precis börjat strula vid nattningen sist jag skrev. Där är ingen bättring, dvs han har inte börjat somna själv igen, men det har blivit en för det mesta fungerande rutin av det. Johan och han läser lite böcker och sätter sen på en skiva med barnlåtar och sen går Johan ut när Noel sover. Ibland somnar Noel efter halva skivan (hela skivan är ca 20 min) och iblland måste de lyssna två gånger... Johan har iallafall slutat somna där inne vilket underlättar för mig, för det var jobbigt när man var osäker på om han satt där inne och sov eller om det var så att Noel inte somnat än.
En period kom han in till oss mitt i natten men det har det blivit lite bättre med, han sover fortfarande i vår säng ibland på morgonkvisten men det beror mest på att hans föräldrar inte har lust att gå upp 7... Nattblöjan får vi se hur det blir med, han var torr 5 nätter nu tror jag sen hade han kissat en natt och nu varit torr 2 nätter igen.

Julians nätter ska vi inte prata om för han har haft en riktig period med nätter där han skriker sig helt tokig. För det mesta blir det bra när han till slut får lägga sig i min säng och amma, men jag tycker inte det är jättebekvämt att trängas med en bebis hela natten... Men lite bättre verkar det börja bli så jag anar ett slut på en utvecklingsperiod...
Han kan sitta själv ganska långa stunder och rullar omkring och har sig men framåt eller bakåt kommer han inte än. Han tycks dock ha ambitionen så han kan nog vara tidigare än Noel som inte tog sig framåt förrän lite över 8 månader och inte kröp ordentligt förrän efter 10 månader.
Ätandet gick jättedåligt ett tag men är eventuellt bättre. Gröten har det gått bra med länge men all typ av vanlig mat har blivit ratade, men nu i veckan har han ätit upp en halv burk åt gången. Men igår och idag fick han biffstroganoff och då var det mest spott och fula miner... Hoppas det mest berodde på maträtten så han kan tänka sig att äta annat. Fick han välja skulle han nog gärna bara amma...


Julen närmar sig och i torsdags satte vi upp ljusstakar. Johan var ledig då och vi skulle ju inte hinna det igår eller idag när han jobbar till 19. Men imorgon är han föräldraledig som han är varje söndag så då kan vi ha "adventsfirande" :)
Vi börjar nog nästan bli färdiga med juklappsinköpen till barnen. Noel ska få Byggare Bob-Duplo med Kranis och Skopis, ett Bamse-spel 4-i-rad, och en ny skaljacka från Polarn o Pyret som jag var till Kista med barnen och köpte igår. Han var ju med och provade den men la nog aldrig märke till om vi köpte den eller inte... Sen vet jag att vi har lite mer grejer till honom men just nu kan jag inte komma på vad :) Vad Julian ska få känns inte som det är nån idé att berätta, för såna där bebisleksaker är ju hopplösa att beskriva... En Max-bok ska han få iallfall och ett par strumpor.

Om någon är intresserad av vad man kan köpa i julklapp så känns det som att Noel tycker typ allt är kul, för en liten stund om inte annat iallafall... Han har älskat pussel men just nu verkar det vara en paus för han har inte byggt pussel på hela veckan..! Men om man ska köpa pussel är det minst 16 bitar som gäller, gärna 20-25 eller fler. Duplo är nog det populäraste just nu och som sagt från oss ska han få Kranis och från sin mormor och morfar kommer han få Skopis men det finns ju några fler om man vill köra på Byggar Bob-linjen, till exempel Fyris som nog inte är alltför dyr heller. Ja just det, jag såg att det fanns nåt mekaniker Duplo-set också där man till exempel kan byta hjul på bilar, det skulle han nog tycka var kul för efter bytet till vinterdäck höll han på och försökte byta däck på diverse leksaksbilar.
Enklare spel kan säkert vara uppskattat och vi har som sagt köpt ett 4-i-rad men det finns ju en del från 3 eller iallafall 4 år, och med lite hjälp kan man ju spela såna. Flygplan har han återigen blivit besatt av så såna i olika former går nog också alltid hem..! (Frågan är hur många mamma och pappa orkar med?)
I klädväg är det 104 (eller 98-104) som gäller för tröjor, 98 (eller möjligen 104) i byxor och 28-30 i strumpor.

Till Julian kan man ju alltid leta efter leksaker från 6 månader eller 9 månader kanske. Mycket har vi ju redan sedan Noel var mindre, frågan är bara hur mycket han släpper ifrån sig... Vad det gäller kläder så är det 74 eller större som gäller till Julian och 19-21 i strumpor.

Om någon skulle vara intresserad av att köpa julklapp till mamma och pappa så är årets julklappsönskning en eltandborste. Och inte vilken som helst utan en Braun Oral-B ProfessionalCare 9900 Triumph ska det vara, med en sån där liten skärm till så man ser att man borstar lagom hårt och på rätt ställen osv :)
En ny vattenkokare behöver vi också, minst 1,2 liter och gärna med dolt värmeelement och sladdlös 360 grader eller vad de brukar kallas, när man inte behöver passa in den åt något särskilt håll när man sätter tillbaka den.
Annat uppskattat vore en brandfilt och Rosti-skålar. Har inga såna idag men det vore roligt med några i lagom storlek och fina färger som rosa, turkos, lila, blå, grön etc...

Hmm ja det fick vara årets julklappsprat.


För övrigt har Noel varit hos tandläkaren för första gången och det gick över förväntan. Han ramlade vid en rutschkana på en lekplats och slog i tänderna hårt och hela läppen sprack upp ca en cm på insidan. Detta var på fars dag 8/11 och den dagen åt han bara välling, det var ju tur att han tyckte det var okej att suga i sig från nappflaskan iaf... De närmsta dagarna efter fick han mest leva på kall falukorv och snabbmakaroner, en favorit som han petade i sig en åt gången. På torsdag-fredag tror jag kunde han börja äta som vanligt igen. Ja jag tror han var tillbaka på dagis på fredagen och då var det inga problem.
På måndagen 9/11 var vi till folktandvården i Märsta för att kolla tänderna iallafall och Noel gapade snällt och berättade att han hade gjort illa munnen. Hon vi träffade var jättesnäll och bra med honom, men jag tror att hon var tandhygienist och inte tandläkare. Hon tyckte synd om honom med såret som såg så otäckt ut... De kunde inte se eller känna något konstigt med tänderna men det kan ju dyka upp senare så vi får se helt enkelt. När vi var på återbesök en vecka senare tyckte hon iallafall att såret läkt ihop bra men lite ärrvävnad blev det ju.
I torsdags var det visst lämpligt att slå sig igen, Noel kom springande och for rakt omkull på golvet... Det blödde lite men inte så länge och sen kunde han äta som vanligt så det var nog inte så farligt, men jag tror att han slog upp lite av det gamla såret...


Ja nu får det faktiskt räcka med skriverier men förhoppningsvis kan jag hålla lite liv i bloggen så det blir lite mer vardagsglimtar eller vad man ska kalla det...


25/10

Tack och lov brukar det inte längre se ut riktigt såhär när Julian äter...

2/11

Noel tycker det är roligt när Julian kan vara med honom och leka. Man kan ju hoppas han tycker det längre fram också när Julian säkert gärna tar egna initiativ att vara med i storebrors lekar...

12/11

Julian har fått en ny stol.

16/11

Julian gillar Noels discolampa.


Hittade en spegel i boken...

19/11

Man blir lite trött efter en dag på dagis...

22/11

Nyväckt vagnssovare.

26/11

Hoppa i soffan är nya grejen och Julian försöker hänga med...