Uppdatering från semesterfirarna

Här rullar semestern vidare, 2 veckor kvar nu och det känns ganska lagom. De flesta andra har ju börjat jobba nu så det blir nog ganska lagom att komma tillbaka till vardagen sen. Senaste dagarn har bjudit på finare väder igen så Noel och Johan har badat en del. Lite i lilla poolen hemma, en dag var vi till "vår" gamla strand vid Norrviken men mest i mormor och morfars stora pool. Jag är ju badkruka så jag orkar inte riktigt ta mig ner i vattnet, är dessutom lite rädd för att det ska ge upphov till mjölkstockning... Men jag har iaf fått någon kvart i solen :-)

Jag går och funderar en del på framtiden i olika avseenden. Har i princip bestämt mig för att utbilda mig till sjuksköterska om ett år, inte undersköterska... För min del finns det många fördelar med undersköterskeutbildningen, men en titt i arbetsförmedlingens platsbank avgör det mesta... I princip de enda jobb som finns för undersköterskor är inom hemtjänst, äldreboenden och liknande och det är verkligen inget för mig..
Hoppas nu på att Karolinska kan återuppta sin sjuksköterskeutbildning nästa år, för då borde jag ha ganska stor chans att komma in redan på hösten. Nu när Karolinskas är nedlagd är det ju liksom större konkurrens om platsena på andra ställen... Jag har iaf börjat öva lite på högskoleprov och funderar på att göra det i vår, vi får se...

Vi har iaf kommit på att Noel får bli årets julklappsutdelare :-) Han har blivit jätteintresserad av bokstäver och har lärt sig många namn till dem.. N=Noel, J=pappa Johan, P=pappa, A=mormor, H=Helén, R=Rune och S=Svea. Så då är det ju tex. bara att skriva ett H på julklappen så vet han vart den ska :-) C som i mamma verkar lite svårare, dessutom ser man den ju inte så ofta i böcker m.m. Men när vi förklarar att det inte bara är N som blir Noel utan alla bokstäverna NOEL blir Noel verkar det vara lite överkurs och han säger "oj många bokstäver!" :-)

Med liten rullar det bara på, han har börjat sova jättebra vissa nätter men en del är fortfarande lite kämpigare med flera uppvakningar och nattmål. Men han är ju ändå bara 2 månader så vi blir mer fascinerade av bra nätter än vi blir upprörda över "dåliga". Förra måndagen sov han i sin säng 22.30-7.30 utan att äta, fick sen amma i vår säng och sov vidare några timmar till. Det är ju mer än godkänt! Inatt tog han en långamning/sovning från 22-00 och sov sen i sin säng till 4.30. Vaknade sen och åt igen vid 8-9 tiden tror jag, också helt okej.
Imorgon är det 2-månaderskoll på BVC och det ska bli lite spännande. Vid samma ålder stannade Noel i vikt så det blir intressant att se om och hur mycket Julian ökat sen sist... Vore ju jätteskönt att slippa ge tillägg!

Nu ska vi ha lite TV-mys och jag ska nog äta en Magnum classic :-)

Lite bilder först...

4/8

Noel badar i sin pool

Öööh?

8/8

Liam och Noel badar med Helén och mormor

AIK:arn

Plötsligt sprang Liam iväg nakenfis och Noel följde efter...

...och här står vi och skrattar åt dem :-)

10/8

Baby-gymmarn


Dessa Svampbob-tofflor köpte vi i USA, men då satt det ludd i. Av någon anledning gick det inte för sig att använda dem då men idag ville Noel prova dem. Men nu var de ju för små med luddet i så pappa tog bort det och då blev det "sandaler"...

Syskonmys

Augusti

Det känns ju alltid lite trist när det blir augusti. Konstigt egentligen, för samtidigt börjar det kännas lite mysigt att tänka på höstdagar och sedan julen som närmar sig... Men det är väl helt enkelt alltid lite tråkigt när man känner att sommaren går mot sitt slut. Vädermässigt kan man dock inte påstå att det hänt så mycket på sistone, det travar på och är halvvarmt och halvmulet och nån regnskur om dagen... Men man märker ju att det blir mörkare på kvällen, och det tycker jag är tråkigt.
Så det är lite synd när man har semester såhär sent (1 vecka avklarad nu, 3 kvar), det känns liksom som sommaren börjar ta slut innan semestern ens börjat, fast det inte behöver va så..! Det kan ju faktiskt va fint väder ända fram till slutet av augusti...

Idag är jag och Julian ensamma hemma när pappa och Noel är på farmors landställe. Jag har passar på att plocka ur en del smått ur Noels garderob och har plockat i ordning lite i lådorna med urvuxna kläder. Men har inte hunnit klart än, allt för mycket fritid vill ju inte Julian bjuda mamma på :-) Men nu när barn nummer 2 börjar växa ur en del också börjar det bli dags att ta en del svåra beslut.. Vad ska sparas och vad ska man göra sig av med? För när man plockar undan bodys som Julian inte ens använt så känns det lite onödigt att lägga ner det i en låda och spara i X antal år för att nästa barn inte heller ska använda det...
Sen visade det sig också att det var lite roligare än väntat att köpa nya kläder även till 2:a barnet :-) Även om de ärvda kläderna bara har 2 år på nacken är det mycket roligare att klä på Julian nytt än sånt som man redan sett flera gånger... Men shopping är ju alltid kul.. Och dyrt :-)

Nu ska jag nog försöka få hänga lite tvätt innan vi ska göra oss i ordning och åka till min syster för att äta middag med henne och Liam!



Julian provar nya höstoverallen som förhoppningsvis passar bra i oktober och gärna ända fram till december... Shopping är kul som sagt! Men någon overall i 62-68 finns ju faktiskt inte att ärva efter storebror eftersom det var sommar när han var i den åldern.

Semester

Ja nu är semestern här sedan några dagar tillbaka, men inte verkar det ha blivit så värst mycket tid över till att blogga för det..! Det känns som att en stor del av dagen går åt till att antingen Julian eller jag ska äta..! :-) Och den tid man får över har man ju andra planer för, som att plocka fram alla kläder i 62 och ta bort en del i 56 från Julians byrå... Även Noels garderob skulle behöva rensas ur lite (det är lätt att lägga in nytt men det som redan är där fastnar gärna i botten på lådorna...) och sen kommer vi till det faktum att även alla lådor med urvuxna kläder skulle behöva organiseras.
Och de leder oss till nästa projekt; att fixa till tvättstugan! Som det är nu är bänken ovanför tvättmaskinen belamrad med diverse kläder, drickaflaskor, vällingkartonger m.m... Tanken är att slänga upp vit färg på de prickiga väggarna och ordna plats för en liten skötbädd på bänken, eftersom vi byter blöja på Julian där inne på kvällarna när Noel somnat.

Med andra ord finns det att fixa med om man råkar ha tid, så bloggandet kommer inte riktigt i 1:a hand.. Men jag kan ju ändå försöka tänka på att slänga in några rader var eller varannan dag :-)

Nu har en Michael Jackson-konsert börjat på 4:an och jag inser att jag har nog alltid haft lite svårt att se honom som en man..! Nånting mellan man och kvinna eller inget av det kanske..? Ja jag måste erkänna att när jag hörde att han var död kom jag på mig själv med att tänka att jag inte ens tänkt på att han fortfarande levde... För mig var han liksom redan borträknad efter alla konstiga historier om det ena eller det andra.
Annat var det när man gick i 3:an och jag och Helén satte på MTV varje dag när vi kom hem från skolan för att hoppas "Black or white" skulle komma, och Idas stora idol i min "mina vänner"-bok var Mälkon Jäkon :-)


25/7, Noel har sovit middag och har sen gosedjursutdelning med lillebror i sängen. Kan tänka mig att lillebror uppskattar det mer om några månader men Noel gillar ändå att ha honom på besök i sängen :-)

Just nu är Noel tokig i flygplan efter att vi var till Arlanda och kollade starter i söndags. Många av de som skulle lyfta åkte förbi precis nedanför utsiktsplatsen på väg till bana 3, och bland annat såg vi just ett sånt blått Tui fly-plan som vi åkte med till USA. Så Noels blåa lilla leksaksplan från flygresan är nu hans stora favorit och han går omkring och säger "den åkte ni" (eftersom ordet "vi" inte verkar existera för honom och ersätts av "ni")  hela tiden... Men det är ju smidigt med såna enkla och billiga nöjen nära!