Noels första kusin är här!

Ja den 25/11 kl 10.30 föddes han! Än är inte namnet riktigt bestämt så vi får väl vänta med spänning... :-) Roligt med en kille tycker vi, så får vi hoppas att de kommer ha riktigt kul ihop längre fram. (Kanske kommer jag till och med få ångra den meningen om sådär 4 år eller så ;-) ) Grattis till Helén och Dick!

Ja än finns inte så mycket mer att berätta om det, imorgon får vi förhoppningsvis träffa det nya lilla underverket... Så då får det bli lite vanligt bloggande nu :-)
Alldeles strax efter att jag skrev inlägget i onsdags så satte Johan ner Noel i spjälsängen och busade lite med honom där. Noel tycker det är jättekul, leker lite titt-ut bakom spjälorna och under täcket och allt möjligt... Och när de stojat ett tag (jag stod vid fotänden av sängen) tog Noel tag uppe vid sängkanten och drog sig upp till stående för första gången (förutom i badkaret)! På första försöket ramlade han ner på rumpan direkt igen men på andra försöket stod han kvar :-) Så då bestämde vi oss för att sänka ner spjälsängsbotten till lägsta läget direkt... Vi har ju tre lägen på sängen, det högsta är i mitten av sängen, det lägsta i botten och så ett där emellan som vi haft sen augusti.

I torsdags var jag och Noel på öppna förskolan i Rotebro där vi stämt träff med Maria och Alma. Maria (och hennes man) gick på samma föräldrautbildning som jag och Johan, och vi hade dessutom ultraljud precis efter varandra förra hösten. Men sen barnen föddes har vi inte setts nåt så det var på tiden! :-) Det konstiga är att sen tyckte jag ändå inte det kändes som att det gått 10 månader sen vi sågs sist, och Alma kändes det också som jag träffat, troligen för att man sett henne på många bilder :-) Men det var roligt att träffas på riktigt iaf!


Johan har varit ledig fre-sön och tiden har bara försvunnit..! I fredags blev det stor-shopping.. Vi kom fram till att vi inte orkade med petande på apparater så vi åkte till ikea och köpte en ny TV-bänk med glasdörrar. Och så lite grejer i Väsby C, lite grejer i Kista (hittade äntligen vantarna som matchar Noels mössa i en stl större än de han haft, dessutom var de lite lite trasiga i stickningen upptill så jag fick dem för halva priset, 15 kr! Haha..) osv...
Vi köpte en julklapp åt Noel också.. Vet att en del funderar över julklappar, och framförallt till Noel, och jag har tänkt skriva in en önskelista här nån gång...

Sen kan jag berätta att förutom en stund hos mina föräldrar igår (14-18 ungefär) och lite shopping idag har Johan ägnat all tid åt att få till nya TV-bänken på ett bra sätt, få alla sladdar rätt (och snyggt ska det va förstås), och sätta TV:n på väggen.. Så jag har egentligen inte haft så mycket helg för jag har tagit hand om Noel ungefär lika mycket som vanligt :-)
Men jag måste säga att emellanåt har han imponerat väldigt på sina föräldrar och roat sig själv jättelänge. Igår var han upptagen i säkert en timme med att undersöka dammsugaren och låtsas att den var en stor bil!


Ska jag berätta något revolutionerande så har jag faktiskt kommit ikapp den sista bildmappen nu.. Men uppenbarligen har vi inte tagit lika mycket bilder som vanligt för den sträcker sig över nästan två veckor så jag är inte säker på att jag kan klämma in allt intressant nu ändå..!


13/11
image674
Så roligt med videoband och apparater som det lyser på! Men nu är det slut med allt petande ;-)

image675
Såhär ser det ut när Noel sover ute i balkongvagnen på eftermiddagarna!

image676
Jag och Noel på öppna förskolan.

image677
Noel tog några varv under köksbordet...


14/11
image678
Kolla in mina tänder och min snygga frisyr...

image679
Men här uppe har jag inga tänder!

15/11
image680
Noel plockar i sig små smörgåsbitar och äter yoghurt...

16/11
image681
Måste ju sätta in den här bilden bara för att Noel ser ovanligt välfriserad ut ;-) Gäspningen bjuder vi på.




Såhär kan det se ut när man busar i sängen!


17/11
image682
Mormor och Noel har "klappa katten-kurs"

18/11
image683
Strax efter den här bilden togs gick Johan ut från badrummet och Noel började ramla åt vänster, och jag (som satt på badkarskanten) bedömde det inte så allvarligt att jag behövde riskera kamerans liv, så jag fångade upp honom med foten och lyckades faktiskt undvika att han gjorde illa sig, blev blöt i ansiktet eller att kameran blev blöt :-)

20/11
image684
Noel gillar sin nya pulka.

21/11
image685
Noel fick lite tuppkam (på tvären) efter mössan..

22/11
image686
Noel och Alma på öppna förskolan. Det var på håret att jag fick med båda på samma bild för sekunden senare drog de åt olika håll :-)

image687
Här sitter jag och leker snällt när mamma diskar...

image688
Johan kom på att vi skulle sätta Noel i garderoben bredvid tvättkorgen :-) Ja han provade att stänga dörren och leka titt-ut också och det var jättekul :-)

image689
Noel har lärt sig att flygplanen flyger i luften och inte åker på marken som bilarna :-)


24/11
image690
Noel ute i landsluften.

image691
Noel hittade en bekant att pussa på! Haha..

25/11
image692
Och så måste jag ju sätta in bild på den nya fina killen i familjen :-) Jag har "lånat" den från webbisar... Undrar om de sover eller är vakna nu? Man kan aldrig veta med småttingar, speciellt inte när de är sådär små!


Här är det ju också sovdags nu (eller för länge sen beroende på hur man vill se på det) men jag känner mig rätt stolt över att jag kommit ikapp med bilderna!! :-D Så då spelar det inte så stor roll ;-)

Onsdag 21:a november

Ja för precis 9 månader sen var det onsdag 21:a februari och vi var inne på förlossningen :-) Kan inte riktigt komma fram till om jag tycker det känns rätt eller inte att det är 9 månader sen.. Tiden har ju gått fort på sätt och vis, men samtidigt inte... Men tidigt imorgon bitti tio över fem så blir Noel 9 månader..!
Idag åkte jag och Noel till öppen mottagning på BVC för att kolla vikt o längd och ställa ett par frågor... 9330 g vägde han och längden visade 76,5 cm..! Men jag är tveksam till om huvudet låg emot mätkanten ordentligt så jag skulle nog säga "bara" 76 cm..

Sen var min syster här på eftermiddagen och nu var det antagligen sista gången hon var här med magen..! :-) Vi får väl se när den lilla tycker det är dags att komma ut...


Just nu säger Noel mycket "mamma" till i princip alla.. Och så kan han ibland låta som att han härmar oss när vi säger "hej" blir det "eej" eller "itta" ibland som antagligen ska vara "titta"... Och så hänger ju "amba" i fortfarande och hans mormor och morfar verkar hävda att han verkligen kan säga "lampa"... Ja vem vet :-)

Idag gjorde han ett litet framsteg till att krypa istället för att åla, när han stod på alla fyra på sin matta så lyfte han ena knät och tog det framåt, men sen ramlade han ut i sin vanliga "ål"-ställning :-)
Han drog sig upp till knä vid vardagsrumsbordet också, det har han väl gjort lite grann förut men han gör det inte så ofta.. Dra upp sig på fötter gjorde han i badkaret för några dagar sen, men annars har han aldrig gjort det.


Många bilder...

6/11
Väldigt tyst film men Noel läser bok :-)




image656
Noel ovanför soffan...

image657
Bus i sängen..!

image658
Busungen :-)


7/11
image659
Noel beundrar sitt smörgåsrån..


8/11
image660
Fina killen röjer på golvet :-) Dragit lite i sin låda och sådär...

image661
Nappkillar på McDonalds.

image662
Noel känner lite på Algot...

image663
Noel i Kista galleria.

image665
Hemma hos Algot.

image664
Noel gillade hunden Chabo...

image666
Algot hade många roliga leksaker :-)


9/11
image667
Gott med säng!

image668
Noel med farbror Martin och farmor.

image669
Såhär kan man sitta när man äter, om Noel får bestämma...


10/11
Noel ute i snön för första gången...
image670
"Vad är det här för nåt?"

image671
"Skojar ni eller?"

image672


image673
Medan pappa fixade med badrumselementet (som nu istället inte går att få kallt...) tog Noel en åktur i badbaljan framför favorit-attraktionen, tvättmaskinen.


Måste tillägga att Noel börjat bli duktig på att vinka ordentligt senaste dagarna.. :-) Det är inte alltid det funkar, men ofta, iallafall om det är jag elelr Johan som vinkar. Nu efter gröten satt vi vid köksbordet och vinkade till varandra, och sen frågade Joahn Noel vart lampan, klockan osv var. Och sen frågade han om han kunde vinka till mamma, då vände sig Noel mot mig och såg lite lurig ut men efter ett tag började han vinka! :-)

Noel förkyld igen

Sedan i onsdags har Noel haft stökiga nätter, vaknat en gång i halvtimmen har det känts som emellanåt... Natten mellan fredag och lördag blev han dessutom väldigt snorig, vilket ju gör det ännu svårare att sova... Noel sov typ mellan 22.30-1.30, sen vaknade han minst en gång i timmen fram till kl 4.15.. Jag hade inte fått sova nåt än och då när han vaknade var det bara ett konstant gurglande skrik så det var bara att ta upp honom, och han fortsatte skrika. När vi gick ut i vardagrsrummet tystnade han lite och sa lite "dah.. dah.." när han tittade på lamporna utanför fönstren i mörkret.. Sen började skriket igen så då tänkte jag att han får sova med oss. Det var lite intressant, för när jag la honom på sin kudde mellan oss blev han tyst och la sig tillrätta för att sova :-) Sen vaknade han ändå till lite för att han var snorig (trots nässpray) och tappade nappen och så...

Klockan 6 var det dags att vakna igen, vara ledsen en stund och soman om.. När han gjorde likadant 6.20 kom jag på att det var ju bäst att fixa välling nu för sen när Johan åkt till jobbet skulel jag ju inte kunna lämna honom i sängen..! Så Noel fick välling då kring 6.30, och sen somnade han och så sov vi till 11.30.. Så lite sömn fick jag till slut, och Noel också :-) Han fick alvedon i vällingen också för han hade 37,4 i temp när vi mätte i örat, och den brukar visa lite lägre eftersom Noels öron inte är så stora...
Under dagen var han ändå ganska pigg, vi åkte till Skepptuna som tänkt för vad skulle vi annars göra.. Noel ville inte sova mycket på dagen så han var trött sen när han somnade 21.40, och sen vaknade han 22.30 och skulle inte somna om..! Sen blev det ny välling vid 23.45 och då somnade han men vaknade till nån halvtimme senare, vaknade vid 1 och vaknade sen vid 2.30 men då räckte det att bara ge nappen.. Sen sov vi till 8.40, och sen en liten stund till efter vällingen.


Idag har jag klippt håret på min pappa och ja annars har vi nog inte gjort så mycket... Snart är det middag och sen ska Noel också få middag och sen kommer vi säkert hem ungefär samtidigt som Johan komemr hem från jobbet :-) Noel har verkat lite piggare idag, och inte lika rinnig i näsan så hoppas att förkylningen börjar gå över och att sömnen blir lite som förut igen efter det :-)

Idag är kusinen beräknad men det verkar inte bli exakt på bf iaf... Tänk vad konstigt det blir sen med en liten plutt-bebis igen :-) Häromkvällen låg jag och tänkte på vad jag gjorde sista dagarna innan Noel kom (inte så mycket) och sen första tiden när han var nyfödd.. Det känns som att första 4-5 veckorna i hans liv hade man massa att göra och stressa om, och sen när allt lugnade sig lite känns det som att då var han rätt stor nu när man tänker på det i efterhand... Men om jag ser en 5-veckorsbebis nu tycker jag ju inte precis att den är stor ;-)
Nu i november är ju dagarna samma som i februari, Noel föddes ju en torsdag och på torsdag är det den 22/11 :-)



1/11
image638
Lite knasigt ljus men bilden säger ungefär "pappa, vill du smaka på min napp?"

image639
Mojsar runt med nappen i munnen.

image640
Svettig i håret efter att ha sovit i vagnen på balkongen.


2/11
image641
Johan blåste upp ballongen! Nytt liv för Svampbob, men den här gången vill han ju inte flyga.. För övrigt verkar Noel ha lessnat på den nu, igår satt Svampbob (ballongen) i hans legolåda, och han tog tag i ballongen och slängde den bakom sig för att sen koncentrera sig på att gräva lego :-)

image642
Blöjbyte och påklädning...

image643
Ut på promenad i solen :-)

image644
Åker rutschkana för första gången...

image645
...och "ensam"...

image646
Höstigt :-)


3/11
image647
Noel på Underbara Barn-mässan.. Jag trodde han skulle sova och knäppte upp den där grejen mellan benen på i vagnen och ja.. Såhär kan det gå :-)

image648
Knäppis... :-)

image649
Noel i ett hav av blöjor på skötbordet :-) Pampers sponsrade och Noel verkade lite fascinerad över alla blöjor runt honom...

image650
Fikapaus! Helén, Noel, jag, Algot och så är det Eva som tar bilden...

image651
Jag funderade en del över om jag skulle köpa en låda med grejer från Bambino för 100 kr.. Jag köpte en liknande låda, men med saker till mindre bebisar, förra året för 120 kr. Till slut kom jag fram till att det var en del bra grejer i lådan så jag slog till. Noel tyckte det var ett bra beslut, så fort jag ställde ner lådan hos honom i vagnen började han hoppa och skratta :-)

image652
Helén och Noel, nöjda med varsin bambino-låda.


4/11
image653
Nu när Noel lärt sig åla så tyckte han det var dags att hjälpa mamma och pappa att ta tag i hus-planerna igen...

image654
Ett i princip helt värdelöst underlägg från Bambino-lådan, men det var rätt kul att leka med...

image655
Jag gav Noel ett reklamblad att leka med, men istället för att riva och slå började han låtsas-bläddra i det som vi vuxna gör :-)


Ja så blev det mycket text som vanligt :)

Idag har jag och Noel en ganska trevlig dag. Han ålar runt och utforskar lägenheten och jag hänger nånstans i närheten :-) När jag skulel tvätta ansiktet lämnade jag honom på golvet i hans rum  och när jag torkade ansiktet såg jag att han puttade igen dörren till rummet, och sen stängde han den helt. Sen hörde jag hans kladdiga små händer klappa på dörren, haha..
Och när jag satt i soffan och pratade i telefon med min syster försvann han ut i hallen, jag ropade på honom och efter ett tag dök han upp runt hörnet, tittade lite på mig och rullade sen vidare en tom toapappersrulle och drog in i förrådet :-)
Nu är han ju också inne i förrådet med mig, här inne finns det mycket spänannde att göra. Man kan leka med golvmoppen, titta bakom dörren (på strykbrädorna), plocka ut det man når längst ner på datorbordet (lite pc-spel och en nästan tom förpackning skrivarpapper, den hällde han ut på golvet), dra lite i tvätten och nu har han hittat ett grötpaket att leka med...

Imorse ramlade han ner från vår säng för första gången. Vi brukar ju bulla upp med dubbelvikta kuddar under bäddmadrassen men det hjälper tydligen inte längre.. Hur som helst gick det bra, han landade på en kudde och blev glad så fort jag tog upp honom.. Men frågan är om vi ska börja ge honom välling i hans säng på morgonen nu... Så tråkigt bara att man måste göra sig av med allt mys, kvällsmyset i soffan har ju gått bort till förmån för att kunna somna i egen säng (det går ganska bra) och nu bort med morgonmyset också.. Eller nja så jättemysigt är det kanske inte egentligen, jag ligger mest och försöker hålla mig undan från Noel så gott det går för att slippa bli dragen i håret, riven i ansiktet eller slagen i ögonen...

Nu ledsnade han på att ligga på golvet så jag tog upp honom i knät och la fram en extra datormus på bordet och den är nu väldigt intressant...


I helgen har det varit fullt upp. I torsdags åkte jag och Noel till Eva och Algot, och vi gick till Kista C tillsammans. Jag var faktiskt duktig och tittade bara, det enda jag köpte var en Chicken burger för 10 kronor! Sen hann vi vara hemma hos dem en liten stund, vi har aldrig varit in där förut och det var först när vi kom in som jag kom på att de har ju en liten hund och Noel har ju aldrig träffat en hund på riktigt förut, bara sett dem ute. Och det var intressant! Katter får man ju inte vara så närgången med när man är liten men hunden kunde man nästan peta i ögonen utan att den sprang iväg eller sa nåt ;-)

I fredags åkte jag och lämnade in bilen 13.30, sen hämtade min syster upp mig där och så åkte vi till McDonalds där hon åt lunch och jag fick en muffin, sen vidare till bilprovningen för besiktning av deras bil och sen skjutsade hon hem mig vid 15. Det var trevligt med en stund ensamma utan barn att ta hänsyn till, det lär väl dröja till nästa gång eftersom kusinen kan komma när som helst nu!
När jag kommit hem och Noel fått mellanmål åkte vi till Johans mamma med familj och åt middag där.

I lördags var Johan och Frida hos sin pappa ett tag på dagen och sen åkte vi och handlade och så.. På kvällen fixade vi en massa, jag gjorde lite budget för nästa månad och begärde föräldradagar och Johan luftade både element och handdukstork i badrummet så nu funkar båda två (elementet har inte funkat sen vi flyttade in) så nu blev det nästan för varmt istället..!

Igår var det fars dag och johan fick bland annat en teckning som Noel gjort :-) I onsdags satte jag mig och skulle lära honom rita för första gången... Till slut kom han på att om man slog kritorna mot papperet så blev det lite märken, men efter några slag for kritorna ner i golvet. Man var ju tvungen att smaka på varje krita innan man ritade med dem, och då blev de ju extra hala :-)
På kvällen var det middag hos min morfar, det är alltid det på fars dag eftersom han fyller år där i krokarna så då slås det ihop...


Nu har jag skrivit här under dagen när jag haft möjlighet och nu ska vi se om jag hinner sätta in bilder också.. Noel och Johan badar så jag får väl komma med handduk om ett tag och så ska det lagas middag också...


30/10
175286-631
Våffla
Noel fick smaka lite våffla...



Såhär kan det se ut ibland när man sitter vid köksbordet... Och pruttandet med munnen är nya grejen, nu gör han det säkert 50% av sin vakna tid ;-)

175286-633
175286-634
Börjar bli sovdags...

31/10
Mat
Noel fick äta makaroner och falukorv med oss... Makaronerna var inte så spännande men korven var god!

175286-636
Röjer med mattan.

175286-637
Ålar sig framåt för första gången :-) Lockad av Brio-taxen i snöre...

Sportig

I helgen fick Noel verkligen in snitsen på det här med att åla framåt, motiverad av kattmatsskålarna hos sin mormor och morfar ;-) Sen har han fortsatt hemma.. Han har kommit på sin första sport, han har en napp (eller två) eller sin lilla fotboll framför sig, slår på den, ålar efter den och slår på den igen, ålar efter den osv ;-) Så vem vet vad det blir av honom trots att ingen av hans föräldrar är särskilt intresserade av sport...

En annan kul grej han gör är att han har börjat bläddra i böcker och tidningar! Häromdagen fick han ett reklamblad av mig men istället för att riva och kasta med började han öppna och stänga det, som om han härmade mina rörelser med det jag tittade i.. Och sen har vi sett att han gjort likadant med hans gamla tygböcker som mest brukade duga att bita i, nu sitter han på golvet och tittar på bilderna och bläddrar och har sig :-)
Imorse när jag kom ut till honom i köket hade han själv tagit fram tygboken från Bambino ur leksakslådan och satt och tittade i den.. Goding!

Maten har gått lite bättre senaste dagarna, han har ätit 3 hela burkar med 8-mån mat.. Och så lite annat såklart.. Men tidigare har vi oftast fått kasta iaf halva burken.
Sovandet är väl fortfarande inte riktigt som man skulle önska, men för det mesta är det okej.. Ibland blir det sängvaggande på natten och ibland blir det välling lite väl tidigt.. Och ibland får man muta med välling mitt i natten också..


I lördags var vi på barnmässan i Älvsjö med Helén (och bebisen i magen), Eva och Algot. Det var trevligt och barnen höll sig snälla fast de sovit lite konstigt båda två.. Sen åkte vi med Helén till Skepptuna eftersom Johan jobbade. Såg på en dålig film på kvällen och sen gick jag nog faktiskt och la mig redan 00.30 eller så, men blev väckt av Noel vid 3... Till slut fick han komma till min säng och äta välling och sen sov han till 10, då fötterna började gå som trumpinnar mot väggen.

Resten av dagarna tror jag inte vi gjort så mycket.. Städat lite hemma och så. idag var jag och Noel till min pappas jobb och fick en grej till bilen fixad. Eftersom det ibland låter läskigt i verkstaden gick jag och Noel runt och tittade i bilhallen under tiden..

Dagarna framöver är ganska fullbokade.. Imorgon ska vi till Eva och Algot, på fredag ska vi först lämna in V40:n på reparation efter påbackningen och sen på kvällen på middag hos Johans mamma, lördag behöver vi väl säkert åka och handla och söndag blir det först fars dag-firande på olika sätt, och sen middag hos min mormor och morfar eftersom min morfar fyller år nästa vecka. Så det brukar alltid vara middag där på fars dag :-)



Vart var vi nu med bilderna?

24/10
image613
Puss på mig själv i spegeln.
image614

image615
Sötisen hängde sig fast i mitt byxben!

image616
Ligger i pappas knä likadant som han brukade göra när han var pluttis.. Men lite större nu :-) Och så leker han titt-ut med papperet.


25/10
image617
Svampbob-ballongen hade blivit så tunn så man kunde släppa loss den från snöret utan att den lyfte.. Men den höll sig ändå stående så den blev lite som en extra inneboende, haha.. Sen dess har den blivit i princip helt tom men häromdagen blåste Johan upp den igen, men den kan ju ändå inte flyga.. Nu står den mest i en låda i hörnet av Noels leksakshörna så han kanske har tröttnat på den.


26/10
image618
Noel trvides tydligen i hörnet nere vid sofforna och soffbordet..

image619
Här är en favoritplats.. Men han kan iaf stå själv där så kan man sitta bakom och lata sig lite :-)


27/10
image620
Den gamla favorithunden.. Nu verkar han ha tröttnat lite på den, jag måste nog gömma den ett tag..

image621
Johan, Noel och jag.

image622
Helén och Dick.

image623
När Helén och Dick åkt hem ville Noel inte sova och röjde runt på alla möjliga sätt.. Här har han hamnat under krokodilen.

image624
"Om jag spärrar upp ögonen så kanske jag inte ser trött ut".


28/10
image625
"Brrbrrbrrbrrbrrr"

image626
Ute och går, och glad för att pappa precis kommit in efter däckbytet :-)

image627
Favoritleksaken hos mormor och morfar.

image628
Och favoritdjuret :-)

image629
image630
Tittar på katten...

Det går framåt

Ja äntligen börjar det gå lite framåt för Noel :-) I onsdags kväll låg Noel på vardagsrumsgolvet i kortärmat, det har han inte så ofta. Och då började ålandet gå lite framåt! Jag tog av honom strumporna och när Johan då lockade med favorit-taxen från Brio kunde han ju faktiskt ta sig en bit framåt :-)
Men det har inte upprepats så många gånger för han kan fortfarande få utbrott när man lägger ner honom på mage... En favorithobby just nu är att kolla under mattor, oftast ger det nog inte så mycket men under ett hörn av mattan i hans rum finns det en lapp och under köksmattan ligger ett sånt där halkskydd, vilket mysterium!

Noel har börjat få lite plockmat också. I onsdags åt vi ugnsstekt falukorv och makaroner, och då skar vi upp små små falukorvsbitar, lite grönsaker och makaroner och la i en tallrik åt Noel. Makaronerna inte så jättespännande men falukorven verkade populär! Och till mellanmålet får han ofta små bitar av ljust bröd, det är också gott. Men han har lite svårt att äta dem själv än, han sitter och försöker plocka med tummen och pekfingret men så nånstans går det fel och biten hamnar i mitten av handen och då är det väldigt svårt att pricka munnen :-)

I tisdags började vi med att försöka få Noel att somna i sin säng. Då gick det sådär, efter en timmes skrikande till och från gav vi med os och han fick en flaska välling, visserligen fortfarande liggandes i sängen, och sen somnade han. Både i onsdags och igår har han somnat i sängen när han fått kvällens första flaska (ja den som ska va den enda egentligen) men idag gick det inte riktigt.. Han var arg i ca 10 minuter, sen när jag gick in såg jag att han var så trött så då stannade jag kvar och stod och gungade hans säng, och då somnade han.
Han har vaknat en del under början av natten, men ofta somnat om själv så fort han fått tag på nappen, eller så har man kunnat gunga honom till sömns i sängen.. Än så länge, peppar peppar..!

För övrigt tyckte jag igår att han äntligen började bli på lite soligare humör igen! Ja glad är han ju alltid emellanåt, men det har varit mycket gnäll senaste månaden... Igår kväll var vi och handlade, vi var borta i över två timmar men vi behövde aldrig ta upp nappen ur skötväskan :-) Och framåt slutet blev han heltokig och gjorde massa skojiga pruttljud med munnen så det flög spott omkring honom. Vi skojade lite extra och gav kundvagnen fart så han åkte iväg en bit ensam och det var tokigt!



20/10
Noel utfroskar vad man kan göra med kroppen:
nyp i benetvifta foten
slå på händernasöt
1. Nypa sig i benet.
2. Vifta på benen och fötterna.
3. Slå händerna ovanpå varandra.
4. Vara söt :-)
image609
Och så vara glad!

image610
Var ute och gick och höll i händerna och så framme vid uttagen släpper han händerna och halkar ner till sittande...


21/10
Det var ju Johans förra jobbhelg så vi var en natt (och dag) hos mina föräldrar. De höll på och fixade nåt med poolen och då var Noel också ute och gick och höll i händerna men så mitt på gräsmattan satte han sig ner.
image611
1 3
Det började bli dagas för mig och Noel att åka hemåt, men jag satt vid datorn och bloggade om jag itne minss fel, och under tiden hann Noel somna i mormors famn... Så jag sa att hon kunde ju försöka lägga ner honom i overallen så det bara var att dra igen och åka sen. Och så låg han där på golvet och fortsatte sova, och han vaknade inte förrän vi var hemma..!
image612


22/10
sängenTitt-ut i spjälsängen :-)



I flera dagar nu har Johan gått och tjatat om snö, och så fort temperaturen sjunkit har han sagt att det ska snöa :-)
Och vet ni? Nu snöar det ute!