Familjevecka

Den här veckan har Johan varit föräldraledig fredag-fredag. Känns inte som vi fått så jättemycket gjort men mysigt har det varit ändå :-)

I måndags var vi ju till Täby och i tisdags (26/6) var vi i Solna, för att kolla lite reor där istället... hittade inte så jättemycket, två bodys till Noel och sen var vi hungriga så det blev en hamburgare inann vi åkte hem.. Var musigt, länge sen vi åt en sån riktig ute-hamburgare :-D Men de hade typ en hel lök på den så man fick rensa lite...

image230
Johan har ätit upp

image231
Noel låg och lekte med djuren...

image232
Haha ibland går det vilt till... :-) Vår Tummen-speldosa har blivit lite dålig på att spela ibland och det är ju inte så konstigt...

image233
Gissa vem som inte tänker sova middag ;-) Noel sov bara sammanlagt en timme på hela de 13 timmar han var vaken den dagen!

image234
Oj så spännande...

image235
"Mamma har du sett..?!" :-)


På onsdagen (27/6) hade vi tänkt ha picknick eller åka hem till linda och fika.. Med tanke på vädret (regn HELA dagen) blev det fika hos Linda :-) Lika trevligt det och kul att se hur de bor!

image236
Christoffer, Alvin och Rebecca var där.. Och så Lindas Bianca längst till höger :-)

image237
Bianca (snart 2 år), Linda och lilla Alma (knappt 4 veckor).. Sådär liten har väl aldrig Noel varit :-D Nä det är läskigt vad man växer med dem...

image238
Noel satt i pappas knä och började bli lite trött, vi hade fått väcka honom innan för att åka iväg...

image239
Noel och jag, i bakgrunden är familjen Erngren fullt upptagna med att försöka få med alla tre på kort :-)


Sen åkte vi till Barkarby, jag tittade lite mer på rea, sprang in ensam på Babyland eftersom Noel sov i bilen och bestämde mig för att jag nog vill  ha en naturfärgad Tripp trapp :-) Har stått mest mellan whitewash och natur, även om svart och vit vore lite kul också.. Vore kul med en vit stol med svart bygel men samtidigt ser man säkert skador mer på lackade stolar... Har tänkt köpa en för våra hopsamlade 10-kronor och lite andra bidrag...

image240
Efter en vända på ikea var Noel trött igen... Vid utgången köpte vi varsin korv (ja inte Noel då, han somnade istället ;-) ) och så träffade vi Eva, Jonny och Algot! Så komiskt, på söndagen träffade vi ju dem i Kista galleria.. ;-)

image242
När man är hemma kan man piggna till igen :-)


Idag (28/6) gick vi upp sent, had precis tänkt ge noel potatis- och palsternackspuré för första gången när fastighetsskötaren från Sollentunahem ringde och skulle komma förbi för att titta på de vitvaror på felanmält.. Tror vi skulle få en ny kyl och frys men vi förstod inte riktigt ;-)

image243
Purén hann vi med innan de kom iaf, Noel verkade tycka det var okej men lite konstigt...

image244
Det är blött att bada med Noel!

image246
Det tycker han också :-) Idag lyckades han till och med få en liten kallsup för han dök ner med huvudet när jag höll honom ovanför vattenytan...


Dagens realetande gick till Stinsen ;-) Hade 20% extra rabatt på H&M:s rea och dessutom skulle de få påfyllning idag.. Köpte två linnen till mig, två bodys och ett par hängselbyxor till Noel och betalade totalt 198 kronor för allt..!

image247
Det blev premiär i sittdelen till vagnen men äns å länge funkade det inte jätte bra.. Noel skönk ihop och hamnade dessutom för nära sina djurfavoriter... Men han visste vart han ville ha fötterna! Super med nåt att trycka fossingarna mot ;-)

image248
På kvällen blev det gröt med katrinplommonpuré i, det var mums! :-) Återstår att se om det hade nån effekt på magen också...

Ikväll försökte vi få i säng Noel liite tidigare än vanligt, men han kontrade med att vägra amma så i minst 15 min gallskrek han så fort vi försökte... Sen när han höll på att somna istället gick det bra men då hade vi spillt så mycket tid så det blev ju nästan lika sent som vanligt :-)

Förlovningsdag

Glömde ju skriva igår att vi firade 2-årig förlovningsdag så min mamma kom hit och var barnvakt åt Noel i några timmar så åt Johan och jag på Kina-restaurang (kom inte på något bättre...) och sen åkte vi till Kista och hann gå där en timme innan de stängde.. Köpte lite fint åt Noel och åt mjukglass =)
Noel hade varit så snäll hela tiden...


Idag var vi först till BVC, Noel vägde 6980 g och var 67 cm lång.. Stora killen..! Dessutom sa BVC-sköterskan att det var okej att sätta honom i en hoppgunga nu så då visste Johan vad han ville köpa idag ;-) Han som siktat in sig på Snobben-hoppgungan jättelänge :-)

Vi var en sväng till banken och till pappas jobb och bytte ett par lampor på bilen, sen åkte vi till Täby. Var först in på Babyland och provade bilstolar, Noel verkade gilla samma som vi :-)

image221

Och så köpte Johan sin hoppgunga till Noel då.. Sen var vi till Täby centrum men där hittade vi inget roligt...

När vi kom hem var vi jättetrötta så då la vi oss på sängen en timme, Johan sov och jag och Noel sov och ammade samtidigt ungefär... Noel sov jätteduktigt i sin säng inatt, somnade vid 23.30, vaknade till en gång vid 5 och fick nappen och sen var det väckarklockan som väckte oss 9.15... Men eftersom vi föräldrar kom i säng så sent var vi jättetrötta trots att vi har en så duktig kille :-)

image222
Ätit och sovit middag - då är man glad sen!

image223


Eftersom vi var så trötta tyckte vi att vi var värda varsin pizza och sen var det dags för hoppgungan :-)

image224
Man kan hoppa åt ena hållet...

image225
...och åt andra hållet! =)

image226

image227
Ja det var roligt tyckte Noel.. Även om jag nog skrattade mer än han, det såg ju såå roligt ut när han studsade där upp och ner och runt runt ;-)


Sen fick han ett bad.. I badbaljan.. Oftast brukar han få bada i badkaret med nån av oss och det kanske är säkrast att göra så i fortsättningen ,-)

image228
Ser ni sjön? ;-) Och Noel som leker elvisp i badbaljan...

image229
Jo det vart blött, så sen fick Johan dra med fönsterskrapan på golvet och Noel låg och myste med handduken...


Nu har Noel sovit i sitt rum i över 2 timmar, jag ska nog också försöka komma i säng snart.. Johan håller på att fixa med TV:n nånting och digitalboxen.. Ja har man inte nåt att göra kan man ju alltid hitta på nåt ;-)

Midsommar

Ja i fredags var det midsommarafton.. På dagen tog vi det lugnt och skulle sen äta hos mina föräldrar vid 16-17 tiden. Jag gillar ju itne sill eller potatis och äter inte jättegärna grillat heller så jag tänkte köpa med mig en piza men det går ju inte att hitta nån öppen pizzeria på midsommar.. Så för mig blev det en färdigrätt till middag ;-) En anledning till att jag inte gillar midsommarafton, det är mer stängt än på julafton.. Dessutom blir det bara mörkare igen...

En stund på kvällen åkte vi till Jenny och Per där Helén och Dick höll hus, men vi var bara där en timme för sen skulle Helén åka hem och hämta en grej och då följde vi med så vi fick se ultraljudsbilderna :-)
Sen blev det vanlig tårta och smörgåstårta hos mamma och pappa, gissa vad jag åt för nåt ;-)

Noel blev ju 4 månader också!

image211
Noel och Johan på midsommarafton

image212
Susanne, Helén och Sami

23/6
image213
Liten nakenfis ligger och luftar rumpan :-)

image214
Vi tog ett bad alla tre tillsammans :-) Det var mysigt men lite trångt, Noel var besvärad över att det är så svårt att hålla i badfiskarna.. (De är för runda)
Sen kom jag på (bättre sent än aldrig ;-) ) att man kan ju lägga in skötbädden på badrumsgolvet så behöver man inte klä på Noel direkt...

image215
Lite trött...

image216
Suger på underläppen - nytt påhitt :-)

image217

image218
Sötunge! Vi har varit och handlat, Noel fick visa sig i adidasskorna för sista gången troligen eftersom han är långfot... :-)


24/6
image219
Dags att sova middag...

image220
Dörrhandtag - roligaste leksaken just nu! Men Ballerina/Singoala paket är också väldigt spännande...


Noel sover för andra natten i sitt eget rum.. Det kanske inte är nån permanent lösning än för han får gärna sova i vårt rum lite längre om det är så, det är ju bara mysigt :-) Inatt vaknade han doclk varannan timme (men det räckte för det mesta med nappen då) men nu har han sovit 2½ timme utan att vakna.. Men han gnällde för ett tag sen, men då när jag kollade till honom sov han ändå och ville inte ha nappen...

Gröt

Japp här har det börjats med gröt i veckan :-) Inte åt mig då såklart men till Noel =) Mild havregröt blev det, första dagen (i tisdags) var det inte så popluärt men det kanske berodde på att dumma mamma och pappa försökte mata när Noel var för hungrig... Så det skreks mest hela tiden och vi förstod inte om det var för att det vr äckligt eller om han var för hungrig... Igår provade vi igen, då var det lite bättre och idag fick han in snitsen på riktigt efter några skedar... Även om nappflaskan med vatten fortfarande är bäst ;-)

Igår var vi i stan och träffade ett tiotal andra februarimammor och deras bebisar, jag samåkte med Eva och Algot och vi lyckades parkera för 148 kronor.. :-) Men det är ju hopplöst att hitta parkering på gatan (och att lyckas parkera på den...) så det får det vara värt.. Vi hade picknick i Humlegården förresten :-)

Nu är Johan ledig/föräldraledig i 8 dagar och det ska bli skönt! Då hoppas jag vi hinner fixa en massa här hemma :-)


9/6
image189
Noel och pappa vid poolen

image190
Noel är så duktig på att stå på sina små (men långa...) fötter :-)




Äntligen lyckades jag snitsa till trycken jag beställde för jättelängesen.. Moster har fått sin tröja också nu men den trycktes inte samma dag :-)


11/6
image193

image194
Den 10:e juni (tror jag det var) tog vi oss i kragen och möblerade om.. Så stora soffan har bytt sida och så fick vi in bokhyllan (som stod i det som håller på att bli Noels rum) och cd/dvd-hyllorna i hörnet av vardagsrummet... Trivs faktiskt bra såhär :-) Fast det vita bordet som står bredvid TV:n har vi flyttat ut i förrådet och nu ligger babygymmet där...
Det ända dumma är att det nästan ekar i Noels rum, men vi har ju inte velat flytta hans säng än och så ska det upp lite tavlor...


12/6
image195
Alvin, Noel och Julia ligger och känner på varandra :-)

image196
Julia, Noel, Alvin

Rebecca och Madde med deras små var här, äntligen fick vi bilder på allihopa tillsammans =)


image197
Sovdags, visst ser man trött ut? ;-)


17/6
image198
Ligger på bordet hos mina föräldrar, Johan jobbar och jag var såå hungrig :-) Blev lasagne lite senare.. Vore gott nu förresten :-D


Noel blev lite grinig men då var det bra att sitta ute i småregnet med mormor och titta på bilarna...


18/6
Malin kom hit efter att ha jobbat i bageriet och sen åkte hon med mig och Noel till Stinsen. Johan fick va hemma och sätta upp hyllor och städa lite i lugn och ro och jag slapp ha nån som blev trött efter 5 minuter i affärerna :-) På PoP-rean blev det ett par hängselbyxor och en mössa, och så hittade vi fina pyjamasar (eller jamisar som vi säger här) på H&M, och flera bodys att göra tryck på :-)
Vi var i Stinsens amningsrum för första gången och det var det ordentligt varmt.. Så när vi satt där kom det in en från min föräldragrupp, vilket sammanträffande :-)
På kvällen tog jag och Malin en långmiddag på McDonalds och sen var jag hemma och hängde tvätt och plockade upp saker på hyllorna som Johan satt upp, medan Johan och Noel var hos Noels farmor. Lite skönt att få bebisfri tid att hinna göra saker på!


19/6

Jag glömde fila Noels naglar när han ammade på morgonen så jag fick göra det efteråt och han tittade så förundrat på :-)

image201
Första smakportionen gröt...

image202
Nä det var inget vidare...


20/6
  

image206
Här är bebisträffen i humlegården.. :-) Noel och Sixten tog sig en pratstund med varandra, det lät ungefär såhär:
"Uh uh uh ööh" "Ouuuö" "Öh öh öh" "Ööaauuuh" ;-)

image207
Jasså gröt idag igen...

image208
Ja det får väl slinka ner då...


21/6
image209
Sällskapar mig när jag äter lunch och han vaknade tidigare än jag tänkt... Men han har ju fullt sjå att leka med två saker samtidigt :-)

image210
Såhär såg det ut idag när Noel åt gröt, Johan var inte hemma så det vart ju inga kort med skeden i mun men det åkte ner mer än det gjort tidigare iaf :-) Kladdigt blev det också såklart. Den där tummen har börjat åka in i munnen hela tiden senaste dagarna, vet inte vad vi ska göra åt det... Har ju kämpat med det där i perioder ända sen vi åkte från förlossningen till BB men nu är det värre än nånsin för han har förstått just vart tummen sitter och hur man får ut den... Men visst, man överlever ju som tumsugare också men det verkar lite bökigt... :-)


Och kan ni tänka er, nu har jag ju kommit till slutet av idag..! Blev säkert ett tooooklångt inlägg men nu ska ni inte behöva se en massa gamla bilder mer... Hoppas jag ;-)

Kan för övrigt berätta att för precis 4 månader sen blev epiduralen lagd ungefär nu.. :-) Tänk vilken skillnad det är på honom på 4 månader men det är ju ganska skönt att han inte är ett sånt där litet knyte längre, som inte säger nåt och inte kommunicerar.. Han är ju faktiskt 1/3 år nu :-D Idag när johan kom hem blev han jätteglad och började skratta och tjuta bara av åsynen av sin pappa :-)

Förresten var ju Helén på ultraljud idag också, det hade gått jättebra och den lilla (ja jag säger så oavsett kön) beräknas komma den 18 november, men gör den som kusinerna så blir det väl den 27:e :-) Åh då är det nästan advent...

Bilder från värmen :-)

Sitter hos mina föräldrar men laddade upp bilder innan vi åkte hemifrån så kan uppdatera fast jag är här :-)
Noel har börjat utforska den gälla delen av sin röst och ofta, speciellt om han är lite småmissnöjd sitter han och tjuter i ett väldigt högt tonläge... Men ibland om han är lite gladare låter det som om han försöker sjunga :-)


2/6
070602
Här är en bild på Noel i sina solglasögon och solkeps :-)
Både den 2:a och den 3:e var jag, mamma och Noel på dagis och arbetade med att bränna skivor åt barnen som skulle sluta... Tar lite tid att sortera bland alla bilder och lägga i rätt barns mapp men det är ju kul att få in lite extra pengar!


3/6
070603
Här snurrar han leksakerna på den gamla babysittern.. Kan tydligen va riktigt kul :-)

070603
Och ibland blir det lite liv i honom... :-)



4/6
070604
Värmen började komma och vi hade picknick på en gräsmatta nere mot sjön... Vi hade med oss mackor, paj och lite godis och medan vi åt så var noel nöjd med att ligga i vageen och leka med djuren som hänger i suffletten :-)

070604
Pappas näsa är tydligen mums...

070604


6/6
070606

070606
Varmt och skönt och sötkorven fick ligga utan byxor på en filt hos mormor och morfar... Johan jobbade och tjänade lite OB nationaldagen i ära :-)


7/6
070607

070607
Vi var på samma ställe som på måndagen och hade picknick med Algot som är 8 dagar äldre än Noel och hans mamma Eva... Jättetrevligt, och det märks att de små tycker det är kul att titta på varandra ibland :-)

  
Algot skrattar åt Noel :-)


8/6
070608
Sitter i morfars famn med favoritleksaken...

070608
Värmen håller i sig och Noel fick bada benen i poolen för första gången :-) Men vi fick ingen riktig reaktion, han tyckte nog det var lite konstigt... 28 grader varmt var det i vattnet iaf men jag kom inte i ändå!

070608

070608
Nybadad gosegris :-)



I torsdags (13/6) fick min morfar komma hem från sjukhuset så idag var vi dit och hälsade på. Han såg mycket piggare ut än sist vi såg honom och dessutom var han nyklippt så det spelar ju också in lite :-) Imorgon ska vi gå dit så han kan få se filmen från dopet som han missade...

Nu är det ju kallare igen men vi får hoppas värmen kommer tillbaka om ett tag!

Svalare idag...

Helén, som sagt verkade det inte funka så bra att spela speldosa för bebisen i magen så du kan nog strunta i det.. ;-) Jag brukade säga åt Johan att prata med bebisen i magen också men han tyckte det kändes konstigt så han gjorde det nog itne så ofta med det funkade ju ändå... Om inte annat så hör den väl när man pratar ändå :-)


Det har ju varit riktigt varmt i en vecka iaf men idag var det äntligen lite svalare... Gillar visserligen värmen men man måste få en paus också och vår lägenhet blev bara varmare för varje dag som gick... Så nu är den lite svalare igen :-)

Fortsätter med att slänga in en drös gamla bilder, tänk om jag hade tid så jag kunde komma ikapp nån gång!


26/5
image158
Min systers sambo fyllde 30 och vi var på kalas som hölls hos hans föräldrar. Här är Noel och min mormor!


27/5

Noel fick prova min gamla babysitter hos mina föräldrar så vi inte behöver släpa med våran dit varje gång.. Det var ganska kul tyckte han, men det var visst viktigt att hålla i sig ;-)

image160
Varmt och soligt :-) Vi åkte till Uppsala och hälsade på min morfar på sjukhuset..


Ytterligare en bild på den galna katten.. Här leker hon visst apa och Johan fotar ivrigt såklart...


28/5
image162
 
Lite kallare idag igen så Noel fick tillfälle att använda den fina spöktröjan han fick från Malin med familj i doppresent :-) Den var tydligen superbra för när han väl somnat i vagnen sov han som en stock och jag fick väcka honom efter 4 timmar..! Och vissa dagar sover han bara en halvtimme x 2...


Gosar med måne-speldosan igen... Den är populär nu, imorse ville Noel inte somna om men det vilel jag och efter två spelningar av dosan hade han lugnat sig och somnade :-)


29/5
image165

 
Här är Algot och Noel på öppna förskolan i Tureberg. Det var sista gången innan sommaren med babyöppet och det var bara Noel, Algot och Alvin där och vi var där för att vi bestämt det tillsammans i förväg..! Så det var 3 barn, 3 mammor och 2 personal men det var mysigt :-)
På sista bilden ligger de och håller varandra i handen :-D


30/5
Vi var på första föräldragruppen på BVC. Det skulle varit 8 där men vi var bara 4 och Noel var äldst :-)

image168
ÄNTLIGEN förstod Noel hur man ska göra för att hålla upp huvudet ordentligt... Han har vägrat innan och helt plötsligt kunde han bara.. Men ibland spände han ena armen för rakt och rullade över på rygg :-)

image169
Försökte ta dopkort och det var ju inte det lättaste... Han ville stoppa händerna i munnen, korten blev inte bra med blixt, korten blev suddiga utan blixt, snörena trasslade till sig osv... På det här kortet nyser han :-)


1/6
image170
Har dragit ner alla leksakerna i knät och håller i dem :-)

image171
"Hur ska jag kunna komma ner och smaka på den här nu då?"

image172
Jodå det gick! :-) Vid ett tillfälle hade Noel hela kaninens öra i munnen, haha...

Dop m.m.

Försöker igen då med inlägget som försvann igår!

Idag har Johan jobbat och jag och Noel var hos mina föräldrar. Han sov i vagnen och låg på en filt i skuggan, jag passade på att sola lite medan han sov så nu känner jag mig lite småröd på armarna :-)

Noel har blivit så stor och duktig nu tycker vi och försöker ta saker med båda händerna om han ser nåt intressant... Ofta tuggar han på sina händer när han är lite smågnällig, håller man nappen framför honom då så tar han ut händerna och gapar :-)
Han har börjat med att sova 10 timmar mellan sina måltider ibland nu också.. Vissa gånger vaknar han till tidigare, får nappen och somnar om men det är ju inte så jobbigt för oss föräldrar :-)


15/5
image144
Vi har fått paket från Go´boken med leksaker, tygböcker och allt möjligt.. Noel tyckte nog ankan såg lite konstig ut, helt klart behövde man iaf slå på den :-)

16/5
image145
Men den här boken var god...

image146
Den här speldosen Månen brukade vi spela för Noel varje kväll när han låg i magen.. Vi hoppades väl att han skulle känna igen den och bli lung av den sen när han var född men då var den inte så intressant :-) Men nu har den blivit roligare, Noel lyssnar, tittar och kramar den gärna på kvällarna när han är lite grinig...

18/5
image147
Vi var i skolmatsalen och dukade och gjorde i ordning för dopfikat... Johan var på Willys och köpte 4,5 kilo rostbiff som jag hade beställt, det vart lite mycket men den var god :-)


19/5 Dopdagen
image149

image150
Noel var snäll hela tiden i kyrkan, så fort han blev lite gnällig hände det nåt nytt så han kom av sig... Tråkigt nog regnade det när vi skulle åka från kyrkan och vi hade glömt att lägga ett paraply i nya bilen men vi fick lösa det genom att lägga min jacka över Noel, synd bara att man ska bli överraskad av regnet vid just ett sånt tillfälle...

image151
Noel kollar in doppresenterna med mormor...

image152
De fina doptårtorna som min kompis Malin gjort :-)

image153
Under hela presentöppningen låg Noel och småsov i "tant" Elins famn :-)

När allt var städat och klart efteråt satt vi alla och pustade hemma hos mina föräldrar en stund... Jag och Johan som i princip stått upp hela dagen satt på varsin stol och kunde inte resa oss på nån timme ;-)


22/5
image154
Jag och Noel var på fjärilshusets café och träffade ett gäng andra februaribebisar och deras mammor. Noel tyckte det var intressant att titta på andra bebisar, här sitter han och tittar på Caisa mittemot :-)
Sen åkte vi hem och hämtade Johan och åkte till Barkarby och köpte lite leksaker åt Noel och en matstol.

image155
"Akta så jag inte stirrar ihjäl dig"

image156
Matstolen var rolig, äntligen fick man komma upp lite :-) Leksakerna var ocskå populära.. Favoriten just nu är nog en röd flodhäst på en ring från ikea, den har han två gånger börjat skratta åt fast den bara legat stilla framför honom :-)


Och så en bild som är ett år gammal nu, från 6/6-06 :-) (Tänk vad tiden går fort, samtidigt som det känns som Noel alltid varit med oss...)


Jag blir så arg!

Skrev just ett långt inlägg och var dum nog att av någon anledning trycka "förhandsvisa" utan att kopiera innan... Och sen kom jag inte tillbaka, rutan var tom och allt jag skrivit är borta! Bläää!